Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Μπερνάνκι για την Ελλάδα

ΠΑΜΠΛΟ ΜΑΡΤΙΝΖΕΖ ΜΟΝΣΕΒΑΪΣ/ΑΣΟΣΙΕΪΤΕΝΤ ΠΡΕΣ
Ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, κατά την ακρόαση της Τετάρτης στην κοινή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, απάντησε σε ερωτήσεις τις προεδρεύουσας, βουλευτού της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, να σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, κατά την ακρόαση της Τετάρτης στην κοινή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, ερωτήθηκε από την προεδρεύουσα, βουλευτή της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, να σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπερνάνκι, αφού επισήμανε πως στην περίπτωση της Goldman Sachs, δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία σε σχέση με την εμπλοκή της με τα παράγωγα της Ελλάδας -όπως δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στο χθεσινό του φύλλο- κλήθηκε από την κ. Μαλόνι, να σχολιάσει τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, που αποφασίστηκε για τη γενέτειρα, αλλά και το ενδεχόμενο διάδοσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας σε άλλες.

«Λοιπόν, είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη. Εκαναν πιστεύω καλή πρόοδο. Αλλά υπάρχει μία πολιτική δυσκολία, καθώς από τη μία, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, εκτός και αν πειστούν ότι οι Ελληνες έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να μειώσουν το έλλειμμα και να βελτιώσουν τη δημοσιονομική τους κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed.

«Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να συμφωνήσουν πώς θα μοιράσουν τις επιβαρύνσεις (σ.σ. που θα προκύψουν από τα διμερή δάνεια) και πώς θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

«Πιστεύω, ότι υπάρχει ευρεία κατανόηση πως πρέπει να βρουν μία λύση και έχουν κάνει πρόοδο σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, πιστεύω πως περαιτέρω διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ακόμη.

Διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, αλλά, όπως συμπλήρωσε, «έχουμε πληροφορηθεί ότι κάνουν καλή πρόοδο και είναι αρκετά πεπεισμένοι πως η λύση πλησιάζει».

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου