Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Διάσκεψη Ορθοδόξων Νοτίου Αμερικής

Διάσκεψη Ορθοδόξων Επισκόπων της Νοτίου Αμερικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι και τις 18 Απριλίου. Η Διάσκεψη, στην οποία θα λάβουν μέρος οι ορθόδοξοι μητροπολίτες της Λατινικής Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Ρωσίας καθώς και Ουκρανοί Ιεράρχες θα διεξαχθεί στο μητροπολιτικό Μέγαρο της Αντιοχειανής Εκκλησίας στο Σαο Πάολο.

Η Διάσκεψη αυτή γίνεται για πρώτη φορά. Στόχος της είναι να μελετήσουν οι μητροπολίτες τα ζητήματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Λατινική Αμερική και να προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη διαποίμανση του πιστού λαού της περιοχής «εν ενί στόματι και μια καρδία». Επίσης η Διάσκεψη θα συμβάλει στις προετοιμασίες για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κατά την λήξη της Διάσκεψης θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι παρόντες Ιεράρχες και στην οποία θα είναι προσκεκλημένοι διπλωμάτες των χωρών με διασπορά και εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος οι μητροπολίτες Μπουένος Άιρες Ταράσιος και Μεξικού Αθηναγόρας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι μητροπολίτες Μεξικού Αντώνιος, Χιλής Σέργιος, Αργεντινής Σιλουανός, και Βραζιλίας Δαμασκηνός από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι μητροπολίτες Αργεντινής Μελίτων και Βενεζουέλας Ιωάννης από το Πατριαρχείο Ρωσίας, και ο Ουκρανός μητροπολίτης Βραζιλίας Ιερεμίας.

Στην διοργάνωση αυτής της Διάσκεψης φαίνεται να έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ο μητροπολίτης Σάο Πάλο και Βραζιλίας Δαμασκηνός του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Πηγή: www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου