Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στα Γαλανόλευκα η Βοστώνη

Για να εορτάσει την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
H Βοστώνη εόρτασε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Tην 25 Απριλίου, 2010 ο Ελληνισμός της Βοστώνης για άλλη μία φορά ενωμένος δυνατός γέμισε τους δρόμους και το κεντρικό πάρκο ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες που έχουν το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ και σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Άνδρες γυναίκες, νέοι και γέροι, εργάτες και επιχειρηματίες, επιστήμονες και μαθητές βροντοφώναξαν ότι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Ότι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Την ιστορία μας, για το μέλλον. Είναι ο Ελληνισμός της 1ης έως και 5ης γενιάς που όπως και κάθε χρόνο και σε κάθε περίσταση, έδωσε το παρόν.

Στις 1:15 άρχισε η παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας στο κέντρο της Βοστώνης και επί της λεωφόρου Boylston στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (εκεί που τερματίζει ο Μαραθώνιος της Βοστώνης) ενώ τα τμήματα άρχιζαν στο “ύψος” του ουρανοξύστη Prudential.

57 τμήματα (κοινότητες και σωματεία) παρέλασαν όπου με άρματα φιλαρμονικές, ντουντούκες, μεγάφωνα και τύμπανα, με παραδοσιακές στολές των ηρώων και ηρωίδων από το 1821 αλλά και από την μακρινή ιστορία της χώρας που γέννησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στην πρώτη γραμμή ήταν μοτοσικλετιστές της αστυνομίας και ακολουθούσαν τα περήφανα ελληνόπουλα της Βοστώνης όπου ντυμένοι τσολιάδες, βρακοφόροι και μακεδονομάχοι παρέλασαν πρώτοι. Από όπου περνούσαν τα χειροκροτήματα του πλήθους που είχε παραταχθεί στα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά ήταν παρατεταμένα. 27 ελληνόπουλα γεννημένα στη Βοστώνη με καρδιά γεμάτη Ελλάδα, έκαναν τον κόσμο να δακρύζει. Είναι η απάντηση στο επίσημο Ελληνικό κράτος που δεν έστειλε τους Εύζωνες στη Βοστώνη και ο Ελληνισμός έκανε το δικό του τμήμα Ευζώνων.

Ακολουθούσαν οι τελετάρχες: ο Δήμαρχος Βοστώνης κ. Menino, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βιδάλη, οι Βουλευτές κ. Ιωάννης Βλάττης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αντώναρος της ΝΔ και ο τέως Υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης που αντιπροσώπευσε τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο καθηγητής και Πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτριος Παντερμαλής και ακολουθούσαν ο Γερουσιαστής του Rhode Island και υποψήφιος Υπουργός Εσωτερικών της κοινοπολιτείας και οι Βουλευτές της κοινοπολιτείας New Hampshire Θωμάς & Γεώργιος Κατσαντώνης (αδέρφια) και άλλοι επίσημοι. Ακολουθούσαν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η πανέμορφη “Miss Greek Independence” με τη συνοδεία δύο ακόμα πανέμορφων κοριτσιών και ακολουθούσαν τα τμήματα με πρώτο το άρμα της Ομοσπονδίας.

Επί μιάμιση ώρα περνούσαν τμήματα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, όπου ήταν και ο κύριος όγκος των θεατών. Μετά ακολούθησε εκδήλωση με χορούς από το τμήμα ευζώνων και χορευτικά οργανώσεων.

Παρ’ ότι ο καιρός ήταν πολύ καλός η συμμετοχή του κόσμου ήταν λιγότερη από πέρυσι και από άλλες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά ήταν μία υπέροχη γιορτή του Ελληνισμού και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και σε όσους συμμετείχαν. Ευχόμαστε και του χρόνου, καλύτερα.

Δημοσιεύθη στις 25 Απριλίου, 2010

Σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου