Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών συζήτησαν το θέμα σε τηλεδιάσκεψη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, συμφώνησαν να χαλαρώσουν σταδιακά από αύριο στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας, τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στις πτήσεις των αεροσκαφών στην Ευρώπη.

Με βάση τη συμφωνία, οι ειδικοί δημιούργησαν τρεις ζώνες. Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο θα παραμείνει κλειστή. Μια δεύτερη ζώνη θα είναι μόνο για λίγες πτήσεις και μια τρίτη θα είναι ανοιχτή για όλες.
«Από αύριο το πρωί, θα πρέπει να δούμε περισσότερα αεροπλάνα να πετούν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Μεταφορές, Σίιμ Κάλας. «Δεν θα διαπραγματευτούμε την ασφάλεια», πρόσθεσε με έμφαση.
Η ισπανική προεδρία
Η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί δεν συμμερίζονται τις κριτικές των αεροπορικών εταιρειών μετά από τους περιορισμούς στις πτήσεις.
«Δεν συμμεριζόμαστε τις κριτικές των αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Χοσέ Μπλάνκο. «Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας», πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, τα αεροσκάφη των οποίων έχουν καθηλωθεί από την περασμένη Πέμπτη λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) είχε ζητήσει να ανοίξει μερικώς ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος και επέκρινε έντονα τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της αντιμετώπισαν την κρίση.
Και άλλο ηφαίστειο
Πάντως, ηφαιστειολόγοι από την Ισλανδία ανησυχούν για το ενδεχόμενο η έκρηξη του συγκεκριμένουν ηφαιστείου, του ηφαιστείου Εϊγιαφιαλαγιόκουλ, να πυροδοτήσει μια ακόμη πιο καταστροφική δραστηριότητα από ένα άλλο ηφαίστειο, στο Όρος Κάτλα, γι’αυτό και το παρακολουθούν στενά.

Όπως λένε, υπάρχουν «κανάλια επικοινωνίας» μεταξύ των δύο ηφαιστείων, μέσω των οποίων περνά το μάγμα από το ένα στο άλλο, ενώ σε τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν, έκρηξη στο Εϊγιαφιαλαγιόκουλ προηγήθηκε έκρηξης στο Κάτλα.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου