Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών συζήτησαν το θέμα σε τηλεδιάσκεψη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, συμφώνησαν να χαλαρώσουν σταδιακά από αύριο στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας, τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στις πτήσεις των αεροσκαφών στην Ευρώπη.

Με βάση τη συμφωνία, οι ειδικοί δημιούργησαν τρεις ζώνες. Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο θα παραμείνει κλειστή. Μια δεύτερη ζώνη θα είναι μόνο για λίγες πτήσεις και μια τρίτη θα είναι ανοιχτή για όλες.
«Από αύριο το πρωί, θα πρέπει να δούμε περισσότερα αεροπλάνα να πετούν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Μεταφορές, Σίιμ Κάλας. «Δεν θα διαπραγματευτούμε την ασφάλεια», πρόσθεσε με έμφαση.
Η ισπανική προεδρία
Η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί δεν συμμερίζονται τις κριτικές των αεροπορικών εταιρειών μετά από τους περιορισμούς στις πτήσεις.
«Δεν συμμεριζόμαστε τις κριτικές των αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Χοσέ Μπλάνκο. «Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας», πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, τα αεροσκάφη των οποίων έχουν καθηλωθεί από την περασμένη Πέμπτη λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) είχε ζητήσει να ανοίξει μερικώς ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος και επέκρινε έντονα τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της αντιμετώπισαν την κρίση.
Και άλλο ηφαίστειο
Πάντως, ηφαιστειολόγοι από την Ισλανδία ανησυχούν για το ενδεχόμενο η έκρηξη του συγκεκριμένουν ηφαιστείου, του ηφαιστείου Εϊγιαφιαλαγιόκουλ, να πυροδοτήσει μια ακόμη πιο καταστροφική δραστηριότητα από ένα άλλο ηφαίστειο, στο Όρος Κάτλα, γι’αυτό και το παρακολουθούν στενά.

Όπως λένε, υπάρχουν «κανάλια επικοινωνίας» μεταξύ των δύο ηφαιστείων, μέσω των οποίων περνά το μάγμα από το ένα στο άλλο, ενώ σε τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν, έκρηξη στο Εϊγιαφιαλαγιόκουλ προηγήθηκε έκρηξης στο Κάτλα.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου