Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νεκροί ηγέτες της Αλ Κάιντα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Η ιρακινή κυβέρνηση και ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσαν το θάνατο δύο ηγετών του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα σε επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας με την υποστήριξη αμερικανικών μονάδων. Για ένα πιθανώς συντριπτικό πλήγμα για τη δράση της της Αλ Κάιντα στο Ιράκ κάνουν λόγο οι αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι καταζητούμενοι Αγιούμπ αλ-Μάσρι και Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάτι σκοτώθηκαν στην πόλη Ταρ-ταρ της επαρχίας Σαλαχεντίν, δυτικά της Βαγδάτης, από Ιρακινούς πράκτορες με βοήθεια των ΗΠΑ.
Ανδρες των ιρακινών δυνάμεων επιτέθηκαν στο κρυσφύγετό της έχοντας αμερικανική αεροπορική συνδρομή.
Η ιρακινή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες των δύο εξτρεμιστών πριν και μετά το θάνατό τους.

Ο Αμπού Χάμζα αλ-Μουχάτζερ ή Αμπού Αγιούμπ αλ-Μάσρι, όπως ήταν γνωστός, ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα, ενώ ο Χαμίντ Νταούντ Χαλίλ αλ-Ζάουι ή Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάτι, που έφερε και τον τίτλο του «πρίγκιπα της πίστης», ήταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ (ISI) που ιδρύθηκε το 2006 και συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα.
Οι ιρακινές Αρχές είχαν ανακοινώσει πολλές φορές το θάνατο ή τη σύλληψη του Μπαγκνάτι, όμως πάντα διαψεύδονταν από ισλαμικές ιστοσελίδες προσκείμενες στους εξτρεμιστές.

«Ο θάνατος αυτών των δύο τρομοκρατών είναι ενδεχομένως ένα συντριπτικό πλήγμα για την Αλ Κάιντα στο Ιράκ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου