Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: “Είμαστε ήδη στο ΔΝΤ”

Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: Βρισκόμαστε ήδη υπό επίτηρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ο μηχανισμός στήριξης απλώς είναι μια αυτονόητη εξέλιξη...

Μιλώντας την Τετάρτη (21/4) στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι χώρα βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση από τη μεταπολίτευση και μετά, και τόνισε ότι η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να κηρύξει χρεοκοπία και να προσφύγει στο ΔΝΤ.
“Το πατριωτικό μας καθήκον είναι να σώσουμε τη χώρα. Ιστορικό μας χρέος είναι να πάρουμε κάθε απόφαση, που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που δίνει λύσεις σε προβλήματα που για δεκαετίες προτιμούσαμε να μην αγγίζουμε, κάθε απόφαση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον” είπε ο πρωθυπουργός.
Υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά και προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας, αφού επί διακυβέρνησης ΝΔ τα πράγματα όδευαν με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.

“Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν με την ψήφο τους δεν είχαν αλλάξει πορεία στη χώρα πέρσι τον Οκτώβριο. Η καταστροφή θα ήταν ήδη εδώ. Η χρεοκοπία θα ήταν ήδη εδώ. Η αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα ήταν ήδη πραγματικότητα. Αυτό το αποτρέψαμε οριστικά” είπε ο κ. Παπανδρέου.
«Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό που επιδεικνύεται από πολλούς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της Ν.Δ.» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας παράλληλα πως εξαφανίστηκαν πολλές επιλογές μας με τις εγκληματικές, όπως τις χαρακτήρισε, πολιτικές του χθες και η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη διέξοδο πέραν της δήλωσης χρεοκοπίας και προσφυγής στο ΔΝΤ.
Επιτυχία ο μηχανισμός στήριξης
«Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δισ. ευρώ για φέτος - αν και όταν χρειαστεί. Ο μηχανισμός είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως παραδείγματος χάρη, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μηχανισμός και κανένα ΔΝΤ δεν μας φταίει για όσα ζούμε και για όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι επιτυχία για την χώρα μας και την Ευρώπη η συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης στον οποίο μειοψηφικά συμμετέχει και το ΔΝΤ και τόνισε ότι «σήμερα, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για να αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση σπέρνοντας για μια ακόμη φορά το φόβο και τον πανικό».
«Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα έκτακτη ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω, δηλαδή αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί σήμερα αυτό είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας, ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, το δημόσιο, για να ορθοποδήσει και να γυρίσει οριστικά σελίδα και αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος» είπε ο κ. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου