Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, περισσότερο από την αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση της Public Issue

Ως «αναγκαίο κακό» φαίνεται να αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών την κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με το «βαρόμετρο» Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά ακόμη περισσότερο από τους χειρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, προβλέπουν περιορισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρά τη διαφαινόμενη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 82% από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 46% εκτιμά κανένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν είναι κατάλληλο, το 41% η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% μία κυβέρνηση που θα προέρχεται από τη Ν.Δ.

Ως καλύτερη λύση για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, το 21% προτείνει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το 20% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 11% οικουμενική κυβέρνηση, το 9% κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, το 6% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 4% κυβέρνηση ΝΔ - ΛΑΟΣ και μόλις το 2% κυβέρνηση προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών.

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου παραμένει, πάντως, ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Το 68% των ερωτηθέντων να έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό. Θετική είναι η γνώμη του 59% για τον Αντώνη Σαμαρά, 39% για τον Γ. Καρατζαφέρη, 35% για τον Αλ. Τσίπρα και 33% για την Αλέκα Παπαρήγα. Στο ερώτημα για τον "καταλληλότερο πρωθυπουργό", ο Γ. Παπανδρέου παίρνει 49% έναντι του Αντ. Σαμαρά που συγκεντρώνει το 17%.

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των κομμάτων το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 59% θετικές γνώμες. Δεύτερο είναι το ΛΑΟΣ, το οποίο φαίνεται να αποκομίζει οφέλη από τη στάση του απέναντι στην οικονομική κρίση, με 39%. Τρίτη η Ν.Δ. με 35%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 33% και το ΚΚΕ με 29%.

Όσον αφορά στην "πολιτική επιρροή" των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 46,5%, έναντι 30% της Ν. Δημοκρατίας, 8% του ΚΚΕ, 6% του ΛΑΟΣ και 5% του ΣYΡΙΖΑ. Σε σχέση με τον Μάρτιο, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει μία μονάδα και η ΝΔ 0,5%. Άνοδο 0,5% παρουσιάζει το ΚΚΕ ενώ σταθερά παραμένουν ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% των πολιτών θεωρεί πιο σημαντικό πρόβλημα το οικονομικό, το 32% την ανεργία και το 14% την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου