Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απειλές και ύβρεις...

Σεβόμαστε τους εργάτες του Ελληνισμού έστω κι εάν κάνουν λάθη.

Εάν η καλόπιστη κριτική πειράζει κάποιους... προβλημά τους.
Χαράς το κουράγιο και μπράβο που βρίσκονται μερικοί άνθρωποι (ίσως οι τελευταίοι) που ασχολούνται με τα ομογενειακά εις βάρος του χρόνου τους και της τσέπης τους. Ο λόγος που γράψαμε το άρθρο είναι διότι έγιναν λάθη και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Αυτοί που κάνουν έργο έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν και λάθη. Δεν περισσεύει κανένας Έλληνας καμία Ελληνίδα.

Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε ένα άρθρο με ντοκουμέντα φωτογραφίες, μαρτυρίες και καταγγελίες Ελλήνων αλλά και Δημοτικού Συμβούλου για τον εορτασμό για την 25η Μαρτίου, 1821 που έγινε την 11η Απριλίου στο Lowell όπου μέσα σε δύο εβδομάδες έγιναν δύο γιορτές στο Δημαρχείο ("γίνατε γραφικοί" είπε ένας τοπικός άρχοντας).
Λάβαμε μέσα σε 2 ημέρες 214 μηνύματα (e-mails) από την περιοχή του Lowell από τα οποία τα 212 συμφωνούσαν μαζί μας. Ένας όμως έστειλε 2 υβριστικά μηνύματα νομίζοντας ότι δεν θα τον βρούμε. Να όμως που η τεχνολογία που διαθέτουμε και με τον ειδικό της ομάδας μας βρήκαμε τον υβριστή μέσα σε 3 λεπτά.  

Δώσαμε προθεσμία, σε αυτόν με τα υβριστικά e-mails, μέχρι προχθές να ανακαλέσει πράγμα που δεν έκανε γιατί νομίζει ότι είναι ανώνυμος.. Θα μπορούσαμε να γράψουμε το όνομα του γιατί απλούστατα στο ιντερνέτ τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί έστω και εάν χρησιμοποιούν κομπιούτερ από βιβλιοθήκη πανεπιστημίου! (U. Lowell & Suffolk U. για να καταλαβαινόμαστε).

Επειδή όμως έχουμε χύσει πολύ ιδρώτα για τον Ελληνισμό, τους Συλλόγους τις Κοινότητες και πάντοτε έχουμε βοηθήσει Ελληνόπουλα έστω και εάν έκαναν λάθος θα το βάλουμε στην άκρη για τώρα με την ευχή ότι ο κάθε Μά… θα συμμορφωθεί. Όπως θα συμμορφωθούν και μερικοί άλλοι που νομίζουν ότι πρέπει να είσαι κορόιδο για να είσαι καλός.

Έχουμε πολλά μα πάρα πολλά να πούμε και να δείξουμε από εκδηλώσεις... παρελάσεις γιατί υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. Αλλά για χάρη του Ελληνισμού για τον οποίο εργαζόμαστε αφιλοκερδώς τόσα χρόνια δεν θα το κάνουμε, τουλάχιστον όχι τώρα.

Σκοπός μας είναι με ωραίο τρόπο να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον και να ενημερώνουμε τον κόσμο για το καλό του Ελληνισμού και όχι να γράφουμε ευχολόγια. Εάν η καλόπιστη κριτική πειράζει κάποιους αυτό προβλημά τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, απλώς σεβόμαστε τους θεσμούς, τον Ελληνισμό, τον εαυτό μας. Σταματήστε λοιπόν την προκλητική και κουτσομπολίστικη (βρώμικη) τακτική γιατί τα όρια λιγοστεύουν.

Για την ιστοσελίδα http://www.paneliakos.com/
Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου