Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Η ΝΔ αναγνώρισε τις αμαρτίες της και ξεφορτώνεται τα βαρίδια»

«Η ΝΔ έχει αναγνωρίσει όλες τις αμαρτίες της και ξεφορτώνεται όλα τα βαρίδια του παρελθόντος, αυτή την εντολή έχω και αυτή την εντολή θα την κάνω πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των συνέδρων, στο προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο, το Σάββατο.

«Μηδενίζουμε το κοντέρ και οικοδομούμε ξανά την αξιοπιστία μας», πρόσθεσε και σημείωσε, ότι η πρώτη πράξη, σε αυτή την κατεύθυνση, ήταν η εκλογή νέου αρχηγού από 800.000 ανθρώπους».

Ακολούθως, υπογράμμισε πως «ασκούμε αντιπολίτευση με υπευθυνότητα. Δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, όταν δείχνει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, στον κ. Παπανδρέου.

«Ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει, ότι η δική του κυβέρνηση δοκιμάζεται, ότι η δική του κυβέρνηση μάς έφερε ώς εδώ, ότι η δική του κυβέρνηση μάς σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους», είπε και συμπλήρωσε ότι «όσο η κυβέρνηση αποτυγχάνει, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους».

Εξακολουθώντας τη σκληρή κριτική είπε πως «ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξεχνά ότι οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασίασαν τον δανεισμό της χώρας, ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον λαϊκισμό στη χώρα, ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα, ότι ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ για να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι, αλλά η μπλόφα του γύρισε εναντίον της Ελλάδας και το πιστόλι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του».

«Είμαστε αντίθετοι με την προσφυγή στο ΔΝΤ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας «τα μέτρα που θα μας επιβάλουν, προκειμένου να μας στηρίξουν, δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία μας, ούτε η Οικονομία μας... Η αντίθεσή μας στην προοπτική του ΔΝΤ είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση για τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στο δικό του κόμμα, παραδέχθηκε ότι «γνωρίζουμε ποιες είναι οι ευθύνες των δικών μας κυβερνήσεων, κληρονομήσαμε ένα σύστημα, όπου η μια γενιά δανείζεται σε βάρος της επόμενης και δεν το αλλάξαμε. Δεν αλλάξαμε το σύστημα, που κληρονομήσαμε. Δεν κάναμε επανίδρυση του κράτους και η διακυβέρνηση της προηγούμενης πενταετίας προτίμησε απλώς να συνεχίζει να διαχειρίζεται ένα σύστημα, το οποίο είχε εκλεγεί για να αλλάξει. Οφείλουμε να απολογηθούμε στους ψηφοφόρους και κυρίως στην κοινωνία, αλλά δεν θα δώσουμε λόγο σε εκείνους, που δημιούργησαν το πρόβλημα και πολέμησαν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το αντιμετωπίσει».

Ντόρα Μπακογιάννη\

Μιλώντας στο ίδιο προσυνέδριο η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, αντίθετα από τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «η ΝΔ πρέπει να στηρίξει πολιτικές, που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό». Τόνισε, μάλιστα, πως «πριν δαιμονοποιήσουμε το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να απαντήσουμε αν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 7% και του 8%», είπε, αλλά διευκρίνισε πως «πρέπει να πούμε κατηγορηματικά ότι είναι ένας μηχανισμός στήριξης για ένα ορισμένο διάστημα, από τον οποίο πρέπει να βγούμε, και ο οποίος από μόνος του δεν μας σώζει. Την Ελλάδα θα τη σώσουμε εμείς με τις προσπάθειές μας και τις δυνάμεις μας. Η κρίση είναι τελευταία ευκαιρία του πολιτικού συστήματος για επαναφορά της χώρας στην αναπτυξιακή τροχιά». Σημείωσε δε, ότι μία πολιτική σπατάλης 30 χρόνων δεν μπορεί να ανατραπεί σε δύο τρία χρόνια.

Η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος «που θα καλύψει τις ανεπάρκειες, όπως η έλλειψη συνταγματικού δικαστηρίου. Επίσης, συνταγματική πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά όρια, που μπορεί να κινείται η εκάστοτε κυβέρνηση και η οποία θα εμποδίζει την κυβέρνηση από μία επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, ώστε να προστατεύει τις επόμενες γενιές από ανεύθυνες πολιτικές διόγκωσης του δημόσιου χρέους».

Πηγή: Εθνικός Κηρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου