Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Πιέζουν να αλλάξει η χάραξη στο Καϊάφα

Στη λύση της ανατολικής χάραξης επέμεινε αντιπροσωπεία έξι βουλευτών του νομού Ηλείας (κ.κ. Κοντογιάννης, Τζαβάρας, Κουτσούκος, Κατρίνης, Δημητρουλόπουλος, Αντωνακόπουλος) ο Νομάρχης κ. Κωνσταντίνος Καφίρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς

Άραγε υπάρχουν συμφέροντα;
Τι συμφέροντα είναι αυτά;
Λύση για να προχωρήσουν ή να σταματήσουν τα έργα στον Καιάφα που συνδέονται με την κατασκευή του γιγαντιαίου οδικού άξονα Κόρινθος –Πάτρα αναζητούν στο υπουργείο Υποδομών, έξι μήνες μετά την προειδοποιητική επιστολή της ΕΕ που επιτάσσει για λόγους προστασίας του οικοσυστήματος αλλαγή της χάραξης του έργου.

Η υπόθεση είναι αρκετά σύνθετη τόσο λόγω της εμπλοκής της ΕΕ όσο και της αναστολής εργασιών που έχει δώσει το Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή τοπικών φορέων και έρχεται να προστεθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το έργο κυρίως στο μέτωπο των διοδίων.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την διέλευση που θα επιλέξει αλλά φαίνεται να κλείνει προς την μηδενική λύση. Έτσι θα επιλυθεί μιας και καλής το θέμα και το υπουργείο θα αποφύγει τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού του έργου που δεν ευνοεί η παρούσα συγκυρία αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Η μηδενική λύση προβλέπει ελάχιστες επεμβάσεις στην περιοχή του Καϊάφα, όπως βελτιώσεις του οδοστρώματος και διαπλατύνσεις με τα έργα να σταματούν στην περιοχή Καλό Νερό.
Ωστόσο οι τοπικοί φορείς αντιδρούν και επιμένουν στην αλλαγή της χάραξης, η οποία όμως ανεβάζει κατά περίπου 400 εκ. ευρώ το κόστος του έργου.

Στη λύση της ανατολικής χάραξης επέμεινε αντιπροσωπεία έξι βουλευτών του νομού Ηλείας (κ.κ. Κοντογιάννης, Τζαβάρας, Κουτσούκος, Κατρίνης, Δημητρουλόπουλος, Αντωνακόπουλος) ο Νομάρχης κ. Κωνσταντίνος Καφίρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη.
Υποστηρίζουν ότι το υπουργείο πρέπει να αλλάξει σχεδιασμό και αντιδρούν στην πρόταση της μηδενικής λύσης η οποία θεωρούν ότι θα αυξήσει την κυκλοφορία στην περιοχή του Καϊάφα και θα φέρει μεγαλύτερη υποβάθμιση στο περιβάλλον.
«Δεν πιστεύουμε ότι η μηδενική λύση λύνει το πρόβλημα καθώς ο παλιός δρόμος περνά μέσα από οικισμούς και από τον Καϊάφα. Ακόμη και να σταματήσουν τα έργα όλη η κίνηση του αυτοκινητοδρόμου θα πέσει πάνω στην περιοχή και αυτό θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο», δηλώνει ο κ. Αγραπιδάς.
Προσθέτει επίσης ότι με την αλλαγή της χάραξης το δημόσιο θα γλιτώσει από τις απαλλοτριώσεις 40 εκ. ευρώ καθώς τα έργα δεν γίνουν μέσα στον οικισμό.
Παρόμοια είναι και η άποψη του κ. Γιάννη Κουτσούκου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πιστεύει ότι η υφιστάμενη χάραξη δεν προστατεύει το περιβάλλον και αντίκεινται και στην κόκκινη κάρτα που έχει βγάλει η Κομισιόν.
Το υπουργείο Υποδομών δεσμεύτηκε να μελετήσει την λύση που προτείνουν οι τοπικοί φορείς, η οποία όμως λόγω κόστους δε φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες ελπίδες. Σκέψεις υπάρχουν ακόμη και να σταματήσουν τα έργα στον Πύργο όμως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Πηγή: Το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου