Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Αντ. Σαμαράς: «Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε»

Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην είδηση ότι η κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι οι αγορές δεν πείστηκαν πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και του καταλόγισε ότι «χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες Οδύσσειες».
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε ότι την ευθύνη για την κρίση δανεισμού φέρει στο ακέραιο το ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στις νέες βολές του πρωθυπουργού για την κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση Καραμανλή, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε και ούτε τώρα έχει σχέδιο, αλλά "το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ".

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:
Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα Σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ούτε κατάλαβε γιατί οι αγορές “δεν ανταποκρίθηκαν” όλο το τελευταίο τετράμηνο: γιατί είχαν, απλούστατα, χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνησή του, τις αντιφατικές επιλογές της, την παροιμιώδη διγλωσσία της και τις απίστευτες καθυστερήσεις της.

Το χειρότερο: ο κ. Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες “Οδύσσειες”, που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό ο ίδιος προβλέπει να κρατήσουν.

Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.

Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Σχέδιο εξ αρχής.

Ούτε στη συνέχεια απέκτησε. Ούτε τώρα έχει.

Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ.

Θυμίζω ότι εγώ είχα το θάρρος να μιλήσω εξ αρχής για τις δικές μας ευθύνες, από τις δικές μας πολιτικές. Που, πράγματι, δεν θεράπευσαν την κρίση του ελλείμματος…

Αλλά η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό “κατόρθωμα” του ΠΑΣΟΚ…

Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας.

Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα.

Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε…

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου