Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Πόρισμα – καταπέλτης της αμερικανικής Γερουσίας
Κατηγορίες στη Moody's και τη S&P από την αμερικανική Γερουσία

24/04/2010

Κατηγορίες για ανάρμοστη επιρροή τους από τις επενδυτικές τράπεζες επιρρίπτει πόρισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ στους δύο μεγαλύτερους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τη Moody's και τη Standard & Poor's.

H Επιτροπή της Γερουσίας που ερεύνησε το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που εκδηλώθηκε το 2007-2008, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mails και άλλα έγγραφα, εν όψει της ανακοίνωσης του πλήρους πορίσματος.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι επενδυτικοί οίκοι επηρεάζονταν στην αξιολόγηση των επενδυτικών προϊόντων που πωλούσαν οι τράπεζες, από τη σχέση που είχαν αναπτύξει μαζί τους. Η σχέση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής για τους οίκους, οι οποίοι έπαιρναν από τις τράπεζες αμοιβή για την αξιολόγηση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, ο δημοκρατικός Γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής κ. Carl Levin δήλωσε ότι "οι οίκοι αξιολόγησης επέτρεψαν στη Wall Street να επηρεάσει την ανάλυση, την ανεξαρτησία και τη φήμη αξιοπιστίας τους" και ελπίζει ότι το πόρισμα θα επηρεάσει θετικά την επικείμενη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση Ομπάμα θέτει σε νέα βάση την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κρίση προκλήθηκε από την κατάρρευση των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων και των ομολόγων που βασίζονταν σε στεγαστικά δάνεια που είχαν χορηγήσει οι αμερικανικές τράπεζες. Εκτιμάται ότι η Moody's και η Standard & Poor's στη διετία 2006-2007 αξιολόγησαν περισσότερα από 10.000 τέτοια προϊόντα των επενδυτικών τραπεζών, ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προχώρησαν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης για χιλιάδες από αυτά.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου