Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Πόρισμα – καταπέλτης της αμερικανικής Γερουσίας
Κατηγορίες στη Moody's και τη S&P από την αμερικανική Γερουσία

24/04/2010

Κατηγορίες για ανάρμοστη επιρροή τους από τις επενδυτικές τράπεζες επιρρίπτει πόρισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ στους δύο μεγαλύτερους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τη Moody's και τη Standard & Poor's.

H Επιτροπή της Γερουσίας που ερεύνησε το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που εκδηλώθηκε το 2007-2008, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mails και άλλα έγγραφα, εν όψει της ανακοίνωσης του πλήρους πορίσματος.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι επενδυτικοί οίκοι επηρεάζονταν στην αξιολόγηση των επενδυτικών προϊόντων που πωλούσαν οι τράπεζες, από τη σχέση που είχαν αναπτύξει μαζί τους. Η σχέση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής για τους οίκους, οι οποίοι έπαιρναν από τις τράπεζες αμοιβή για την αξιολόγηση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, ο δημοκρατικός Γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής κ. Carl Levin δήλωσε ότι "οι οίκοι αξιολόγησης επέτρεψαν στη Wall Street να επηρεάσει την ανάλυση, την ανεξαρτησία και τη φήμη αξιοπιστίας τους" και ελπίζει ότι το πόρισμα θα επηρεάσει θετικά την επικείμενη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση Ομπάμα θέτει σε νέα βάση την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κρίση προκλήθηκε από την κατάρρευση των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων και των ομολόγων που βασίζονταν σε στεγαστικά δάνεια που είχαν χορηγήσει οι αμερικανικές τράπεζες. Εκτιμάται ότι η Moody's και η Standard & Poor's στη διετία 2006-2007 αξιολόγησαν περισσότερα από 10.000 τέτοια προϊόντα των επενδυτικών τραπεζών, ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προχώρησαν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης για χιλιάδες από αυτά.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου