Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Αλμούνια: H ελληνική κρίση «έπιασε την Ευρώπη στον ύπνο»

Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια έκανε σήμερα λόγο για έλλειψη προετοιμασίας και για βραδύτητα αντίδρασης των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ελλάδας.

«Δεν υπήρξαμε επαρκώς προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κρίση», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό της Ισπανίας Cadena Ser.

Από την αρχή του έτους η Ευρωπαϊκή Ένωση αντέδρασε «παίρνοντας την μπάλα και αλλάζοντας πάσες, αλλά χωρίς να βάλει γκολ», τόνισε.

«Από τις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα που διακηρύχθηκε η στήριξη της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες ημέρες που γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση ενός προγράμματος προσαρμογής με χρηματοδότηση, πέρασαν δυόμιση μήνες, δηλαδή μία αιωνιότητα για μία κατάσταση σαν κι' αυτήν», παρατήρησε ο Ισπανός επίτροπος και συνέχισε:

«Πρόκειται για μία κατάσταση που θα μπορούσε να προκύψει θεωρητικά, κανείς όμως δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσε να προσλάβει τέτοια ένταση ξεκινώντας από την κρίση μιας χώρας (της Ελλάδας), η οποία δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% της οικονομίας της ζώνης του ευρώ».

Ο Χοακίν Αλμούνια είπε ακόμα ότι οι δισταγμοί της Γερμανίας θα μπορούσαν να είναι κατανοητοί: «Υπάρχουν γερμανικά επιχειρήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, δηλαδή ότι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης (...) δεν μπορούμε να βοηθήσουμε μια χώρα που δεν είναι σε θέση να καταδείξει πως αίρεται στο ύψος των ευθυνών της και πως παίρνει στα σοβαρά το πρόβλημά της», επισήμανε.

Τέλος παρατήρησε ότι σε μία τέτοια κρίση σαν τη σημερινή, οι αγορές γίνονται «πιο μυωπικές» και «δεν διακρίνουν τις λεπτομέρειες», με αποτέλεσμα να κάνουν πιο δύσκολη τη διάκριση ανάμεσα στην Ελλάδα η οποία «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα» και χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία.

ΠΙΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου