Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

UMass-Lowell opens Sen. Tsongas exhibit ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΩΛ ΤΣΟΝΓΚΑ


LOWELL— The University of Massachusetts at Lowell is opening a new permanent exhibit on the life and legacy of the late U.S. Sen. Paul Tsongas.

The exhibit entitled "A Journey of Purpose" officially opens Tuesday at the university’s Tsongas Center. It covers the Democrat’s career in public service from his time as a Peace Corps volunteer and his subsequent runs for office, including his 1992 presidential campaign.

Tsongas was known for his work on economic reform, equal rights and environmental protection.

Tsongas died in 1997 at age 55 from cancer treatment complications.

UMass-Lowell President Martin Meehen and Tsongas’ widow, U.S. Rep. Niki Tsongas, are scheduled to attend.

Source: Boston Herald/ By Associated Press

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΩΛ ΤΣΟΝΓΚΑ

Αύριο, Τρίτη 20 Απριλίου ανοίγει η έκθεση για τον Ηλειακής καταγωγής πολιτικό (η μητέρα του το γένος Παναγιωτόπουλος από τον Πύργο) με τίτλο "A Journey of Purpose" και θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του Πώλ Τσόνγκα από τότε που άρχισε τον εθελοντισμό σε τριτοκοσμικές χώρες όταν τελείωσε το πανεπιστήμιο. Ακόμα τη διαδρομή του στην πολιτική από το Lowell, MA που άρχισε με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μετά στην εκλογή του στο Κογκρέσο και στη Γερουσία όπου το 1992 διεκδίκησε την προεδρεία της Αμερικής.

Ο Πώλ Τσόνγκας ήταν ένας μεγάλος αναμορφωτής του Lowell όπου δεν άφησε να πεθάνει η πρώτη βιομηχανική πόλη στην Αμερική όπου μεσουρανούσε για την κατασκευή υφασμάτων και δερμάτινων ειδών. Η πρώτη ύλη έφτανε στο Λόουελ στην αρχική της μορφή και από το ένα εργοστάσιο στο άλλο γινόταν τελικό προϊόν (το βαμβάκι, γινότανε κλωστή, ύφασμα, ένδυμα και το δέρμα κατεργάζεται όπου τελικά γινόταν παπούτσι, μπότα, ένδυμα). Το Lowell ήταν μαζί με το Lawrence οι πρώτες πόλεις στο δυτικό ημισφαίριο που άρχισαν αυτά τα εργοστάσια και σαν δύναμη να κινούνται τα εργοστάσια ήταν ο ποταμός Merrimack που με το νερό των καναλιών του κινούσαν τους «μύλους» με τις τεράστιες μηχανές και από αυτό κινούνταν όλα τα μηχανήματα (με λουριά και τροχαλίες/καδένες).

Την εποχή που ήταν ο Πωλ Τσόνγκας στα πράγματα η μέθοδος αυτή έφτασε στο τέλος της γιατί η ηλεκτρική ενέργεια ήταν παντού και σχετικά φθηνότερη. Έτσι έφευγαν τα εργοστάσια και οι εργασίες από το Λόουελ που άρχισε να ερημώνει. Ο Πωλ όμως εργάστηκε σκληρά και έφερε μεγάλα κονδύλια στην περιοχή αρχής γενομένης με την ένωση των δύο Κολεγίων σε ένα Πανεπιστήμιο το 1975 σε University of Lowell που σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα στην Αμερική στους κλάδους mechanical engineering, plastic engineering, computers ενώ έχει και δυνατά προγράμματα όπως έρευνας και νοσηλευτικής.

Τεράστια κτήρια που πριν ήσαν εργοστάσια και την εποχή του 1970 ήταν ερείπια με κονδύλια της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δια μέσου του Πωλ Τσόνγκα έγιναν μουσεία, γραφεία, επιχειρήσεις. Η ζωή στην πόλη άλλαξε προς το καλύτερο και ενώ η γειτονική πόλη Lawrence που κάποτε ήταν γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις δουλειές που είχε σήμερα έχει καταρρεύσει οικονομικά το Lowell έχει αναγεννηθεί με προσθήκες και άλλων Σχολών στο Πανεπιστήμιο, με δεύτερο ανώτατο Ίδρυμα Middlesex College και με άλλες υπηρεσίες.

Ακόμα, ήταν ο Πωλ Τσόνγκας που βλέποντας την πολυεθνικότητα του Lowell (37 εθνικότητες εκ των οποίων οι Ιρλανδοί, οι Γερμανοί, οι Έλληνες και οι Γαλλοκαναδοί έχουν τις μεγαλύτερες και πιο γερές κοινότητες ενώ τώρα τελευταία πλησιάζουν και οι Ασιάτες) σε συνεργασία με άλλους φορείς έβαλε τις βάσεις για το μεγάλο Εθνικό Πανηγύρι που γίνεται το τελευταίο Παρασκευο-Σαββάτο-Κύριακο του Ιουλίου και λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο Λαϊκό Πανηγύρι σε όλη την Αμερική.

Η έκθεση για τον Πωλ Τσόνγκα θα είναι μόνιμη στο Πανεπιστήμιο του Λόουελ. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και η σύζυγος του κ. Νίκη Τσόνγκα, που είναι βουλευτής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (Congresswoman) στην 5η Εκλογική περιφέρεια που κάποτε την θέση αυτή την είχε ο σύζυγός της Πωλ Τσόνγκας.

Ο Πωλ Τσόνγκας πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 55 χρονών.

Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου