Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

"Έφυγε" Γιάννης Παπαδόπουλος, συνθέτης των επιτυχιών «Ποιος θέλει τέτοιους φίλους», που ερμήνευσαν ο Πασχάλης Τερζής και η Νατάσα Θεοδωρίδου

Συγκίνηση για τον 43χρονο μουσικοσυνθέτη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συνθέτης των επιτυχιών «Ποιος θέλει τέτοιους φίλους», που ερμήνευσαν ο Πασχάλης Τερζής και η Νατάσα Θεοδωρίδου, καθώς επίσης και πλειάδας άλλων που ερμήνευσαν ο Νότης Σφακιανάκης και άλλοι διάσημοι τραγουδιστές, τα ξημερώματα (1:00 π.μ.) της Τετάρτης 14 Απριλίου 2010 άφησε την τελευταία του πνοή στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου «Μάουντ Σάιναϊ» του Κουίνς. Η καρδιά του, που έλκυε σαν μαγνήτη όλους όσους τον γνώριζαν, δεν άντεξε.

Η Αναστασία Αργυρού, φίλη του εκλιπόντα ,επεσήμανε ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης αισθάνθηκε πόνο στο στήθος και εκδήλωσε τάσεις εμετού. Οταν όμως είδε ότι η κατάσταση επιδεινωνόταν επικοινώνησε με τον πατέρα του που βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα, ο οποίος του συνέστησε να πάει στο νοσοκομείο. Η Αναστασία κάλεσε την φίλη της, την Σίντι Καραθανάση και τον διακόμισαν μαζί στο Νοσοκομείο «Μάουντ Σάιναϊ» του Κουίνς, στην Αστόρια, το οποίο βρισκόταν έξι τετράγωνα μακριά από το σπίτι του (31-05 31 η Λεωφόρος επίσης στην Αστόρια).

Η κ. Αργυρού επεσήμανε ότι, αν και ο εκλιπών τους ικέτευε και τους παρακαλούσε να τον εισαγάγουν στα Επείγοντα Περιστατικά, να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ότι μόλις συνερχόταν θα τους έδινε τα στοιχεία, εν τούτοις η γραμματέας επέμενε για τη συμπλήρωση του φακέλου.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης δεν άντεχε τον πόνο, σωριάστηκε καταγής και εξέπνευσε. Ευρισκόμενες σ’ αυτή την κατάσταση οι νοσοκόμες τον εισήγαγαν στα επείγοντα περιστατικά, αλλά στην αρχή δεν επέτρεψαν στην φίλη του να το συνοδεύσει. Μισή περίπου ώρα αργότερα την ενημέρωσαν για το μοιραίο.

Ερωτηθείσα για την καθυστέρηση η κ. Αργυρού τόνισε ότι καθυστέρησαν τουλάχιστον 15 λεπτά και ισχυρίστηκε ότι αν του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να κρατηθεί στην ζωή.

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών του Νοσοκομείου «Μάουντ Σάιναι» του Κουίνς, Σέλι Φίλντερ, κληθείσα από τον «Ε.Κ.» να σχολιάσει την καταγγελία της Αναστασίας Αργυρού για καθυστέρηση στα διαδικαστικά επεσήμανε: «Το ιατρικό απόρρητο (patient confidentiality) δεν μας επιτρέπει να προβούμε σε κανένα σχόλιο».

Ο θάνατος του 43χρονου ομογενή, όπως επεσήμανε στον «Ε.Κ.» ο πατέρας του, καθηγητής Χειρουργικής Αρης Παπαδόπουλος, οφείλεται σε θρόμβωση της στεφανιαίας αρτηρίας. Αν και παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση εν τούτοις επιφυλάχτηκε να εκφέρει άποψη σχετικά με το ενδεχόμενο αποφυγής του μοιραίου.

Ο πρόωρος θάνατος του Γιάννη Παπαδόπουλου καταλυπεί τον πατέρα του Αρη Παπαδόπουλο και την μητέρα του Ιωάννα, τα μόλις δέκα ετών δίδυμα κορίτσια του Κλεοπάτρα και Χριστίνα και την μητέρα τους Ιωάννα Μίχα, καθώς επίσης και τον μονάκριβο αδελφό Δημήτρη και την σύζυγό του Σούζη-Σοφία.

Η σορός του, σήμερα Σάββατο, από τις 7-9 μ.μ. και αύριο Κυριακή από τις 2-5 και 7-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλος στη διεύθυνση 38-08 της Λεωφόρου Ντίτμαρς στην Αστόρια ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο πατέρας του εκλιπόντα ήταν γενικός χειρουργός και καθηγητής στο «Νιου Γιορκ Μέντικαλ Κόλετζ», καθώς επίσης και στην Ιατρική Σχολή του «Μάουντ Σάιναϊ» και ως συνταξιούχος μοιραζόταν τον χρόνο μεταξύ Αστόριας και γενέτειρας. Μόλις πληροφορήθηκε το μοιραίο αναχώρησε εσπευσμένα και το απόγευμα της Πέμπτης αφίχθη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ρυθμίσει τα της κηδείας και να του απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό.

Χαρακτήρισε το θάνατο του γιου του μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

«Ηταν σπάνιο, χαμογελαστό παιδί το οποίο ήξερε να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων. Είχε ένα σπάνιο ταλέντο να δημιουργεί και το πιο σημαντικό να διατηρεί τις φιλίες. Αν και δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, εν τούτοις ομιλούσε άπταιστα την ελληνική γλώσσα και ήταν υπερήφανος για την καταγωγή του», επεσήμανε ο πατέρας του.

Ερωτηθείς εάν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας είπε ότι ήταν υγιής και έμοιαζε πολύ νεώτερος. «Οσοι δεν γνώριζαν την ηλικία του νόμιζαν ότι δεν υπερβαίνει τα 28 χρόνια. Κάθε φορά που θα ακούμε τα τραγούδια του θα βρίσκουμε παρηγοριά και θα αισθανόμαστε την παρουσία της δικαίωσής του», συμπλήρωσε με τρεμάμενα χείλη.

Η φίλη του, κ. Αναστασία Αργυρού, εξήρε το σπάνιο του χαρακτήρα του και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και δεν ήθελε ποτέ να ανησυχήσει τους συνανθρώπους τους.

«Η μόνη φορά που παραπονέθηκε ήταν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης και το οποίο ήταν και το πρώτο και τελευταίο παράπονο που θα ενθυμούμαστε. Ολοι οι φίλοι και οι γνωστοί δάκρυσαν στο άκουσμα του θανάτου του και θα παραστούν στο προσκύνημα, ενώ τη Δευτέρα θα του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό», κατέληξε η κ. Αργυρού.

Πηγή: Εθνικός Κηρυξ, Δημήτρη Τσάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου