Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αγωνία για την οικονομία

Ο αντίκτυπος των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων στην κοινή γνώμη «καθρεπτίζεται» στο Βαρόμετρο της Public Issue και του ΣΚΑΪ τα ευρήματα του οποίου παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
«Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και φόβος που εκδηλώνεται με διαφορετικές τάσεις όμως. Είναι μια εικόνα μεταβατική και ρευστή» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαύρης.
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις της κοινής γνώμης για ένταση των κοινωνικών συγκρούσεων μειώνονται, ωστόσο το 50% του δείγματος εκτιμά ότι η κατάσταση της οικονομίας στο προσεχές διάστημα θα χειροτερέψει.
Η κατάσταση της οικονομίας είναι μακράν σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για τους ερωτηθέντες με μικρή αύξηση σε σύγκριση με τον Μάρτιο (από 74% στο 75%).
Όσον αφορά τη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλύτερο ποσοστό εισπράττει η αξιωματική αντιπολίτευση (67% ΠΑΣΟΚ έναντι 82% ΝΔ).
Στην ερώτηση για την κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το ΠΑΣΟΚ παίρνει 41%, η ΝΔ μόλις 6%, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παίρνει 4%, ενώ 46% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 68% έχει θετική γνώμη για τον Γιώργο Παπανδρέου, το 59% για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ 39% σημειώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης 35% ο Αλέξης Τσίπρας και 33% η Αλέκα Παπαρήγα.
Το 49% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 17% τον Αντώνη Σαμαρά και 25% κανέναν εκ των δύο.

Ως καλύτερη λύση για τη χώρα αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές η κοινή γνώμη θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με 21%, την αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 20%, την οικουμενική κυβέρνηση με 11%, την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ με 9% την αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ με 6% την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ με 4% και την κυβέρνηση τεχνοκρατών με 2%.
Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων σε σχέση με Μάρτιο, πτώση 1% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ (46,5% από 47,5% το Μάρτιο) 0,5% η ΝΔ (30% από 30,5%) άνοδο 0,5 το ΚΚΕ (από 7% το Μάρτιο σε 7,5%) ενώ σταθερά παραμένουν ΛΑΟΣ (6%) και ΣΥΝ (5%).

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου