Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Παράνομη η κρυφή κάμερα

ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΔΙΚΗ» της κρυφής κάμερας και της μετάδοσης εικόνας που έχει συλλεγεί με κρυφά μέσα απεικονίζοντας συγκεκριμένο πρόσωπο εν αγνοία του, κατέληξε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ότι το δικαίωμα στην πληροφόρηση υπόκειται σε περιορισμούς.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 1213/2010 απόφασή του, υπογραμμίζει ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, βασική εκδήλωση της οποίας είναι το δικαίωμα στην πληροφόρηση, ασκείται εφόσον δεν προσκρούει στις επιταγές του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ που προστατεύουν δικαιώματα και ελευθερίες άλλων.
Επομένως, κατά την άποψη των δικαστών του ΣτΕ, «η καταγραφή, με κρυφά μέσα, εικόνας, η οποία έχει ως κύριο ή ως μοναδικό θέμα συγκεκριμένο πρόσωπο, συνιστά, κατ΄ αρχήν, προσβολή του δικαιώματος του προσώπου τούτου επί της εικόνας του». Το δικαίωμα αυτό- όπως διευκρινίζουν- προστατεύεται από τα άρθρα 9 του Συντάγματος και 8 της ΕΣΔΑ, ως ιδιαίτερη έκφανση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.
Ως εκ τούτου δεν θεωρείται θεμιτή άσκηση του δικαιώματος στην πληροφόρηση η μετάδοση τηλεοπτικής είδησης, της οποίας αποκλειστική ή κύρια πηγή αποτελεί εικόνα συγκεκριμένου προσώπου, που έχει καταγραφεί με κρυφά μέσα, εφ΄ όσον η μεταδιδόμενη είδηση έχει ληφθεί υπό συνθήκες που στοιχειοθετούν προσβολή του δικαιώματος του τρίτου επί της εικόνας του. Στην περίπτωση αυτή το κράτος, στο οποίο έχει ανατεθεί ο άμεσος έλεγχος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, οφείλει να ελέγχει αν «οι ασκούντες μέσω της τηλεόρασης το δικαίωμα του πληροφορείν» σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, περιλαμβανομένου και του δικαιώματος του καθενός στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του.
Με το σκεπτικό αυτό η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, που ζητούσε την ακύρωση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και του υπουργού Τύπου του έτους 2002, με τις οποίες επιβλήθηκαν στον σταθμό πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ και ηθική κύρωση, για εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, σχετικές με το πρόσωπο του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλ. Χρυσανθακόπουλου.

Πηγή: TA NEA, Σίλα Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου