Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με έρευναΒελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό, σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του BBC. Για πρώτη φορά από την έναρξη της ετήσιας έρευνας, η επιρροή των ΗΠΑ θεωρείται από τους ερωτηθέντες ως «θετική» και όχι ως «αρνητική».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της ανάληψης της προεδρίας από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι θετικές απόψεις για τις ΗΠΑ ανήλθαν στο 40% φέτος. Το 2007 το ποσοστό ήταν στο 28%.

«Μετά από έναν χρόνο, το 'φαινόμενο Ομπάμα' μοιάζει να είναι πραγματικό» δήλωσε ο Στήβεν Κουλ, διευθυντής της εταιρείας Pipa που πραγματοποίησε την έρευνα μαζί με την GlobeScan για λογαριασμό του BBC.

Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η χώρα με την πιο θετική εικόνα στο εξωτερικό (59%). Ακολουθούν η Ιαπωνία (53%), η Βρετανία (52%), ο Καναδάς (51%) και η Γαλλία. Θετικές γνώμες συγκεντρώνει η ΕΕ (με ποσοστό 53%).

Το Ιράν είναι το λιγότερο «αγαπημένο» κράτος (ποσοστό 15%). Ακολουθούν το Πακιστάν, η Βόρειος Κορέα, το Ισραήλ και η Ρωσία.

Στο ερωτηματολόγιο έλαβαν μέρος 30.000 άτομα από 28 χώρες του κόσμου. Η έρευνα έλαβε χώρα μεταξύ του Νοεμβρίου 2009 και του Φεβρουαρίου 2010.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να εκφράσουν άποψη για συνολικά 15 χώρες.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου