Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της

\
«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τόνισε ακόμη ότι «δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων». Ανεξαρτήτως του ποιος το επιχειρεί, επισήμανε, «θα πρέπει να περιμένει την αντίστασή μας».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει όσα της αναλογούν για την ανθρώπινη φροντίδα των προσφύγων μεταξύ άλλων στη Συρία και στην Τουρκία, συνέχισε ο κ. Μάας και, απευθυνόμενος στην Τουρκία, αναγνώρισε μεν ότι επωμίζεται μεγάλο βάρος με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, παρ’ όλα αυτά «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να της υπενθυμίσει ότι οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Ο κ. Μάας άσκησε ακόμη κριτική στα κράτη-μέλη της ΕΕ, διότι δεν κατάφεραν ως τώρα να συμφωνήσουν σε νέα ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και σημείωσε ότι το σύστημα κατανομής αποτελεί διχαστικό σημείο στο εσωτερικό της Ένωσης και μια δοκιμασία, στην οποία, όπως είπε, πρέπει η ΕΕ να πετύχει.
«Επείγει να υπάρξει ένας συμβιβασμός για το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, ώστε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε», πρόσθεσε και ανέφερε ότι το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ (σ.σ. το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους) θα αποτελέσει σημαντικό διάστημα για αυτή την προσπάθεια.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίας με την Τουρκία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η χώρα χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια επιπλέον των δισεκατομμυρίων που προβλέπονται από την συμφωνία με την ΕΕ.
«Ακριβώς έτσι θα μιλήσουμε και με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μάας και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι να βοηθήσουμε όπου μπορούμε – με χρήματα, με εξοπλισμό, αλλά και με πολιτική στήριξη».
«Διότι δεν γίνεται να αφήσουμε μόνη της σε αυτή την κατάσταση μια χώρα – και μάλιστα μια χώρα η οποία έχει τόσο μεγάλα εξωτερικά σύνορα», επέμεινε ο Χάικο Μάας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου