Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.... ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΔΡΕΑ


Ο Σωτήρης Νίνης ικανοποίησε την τελευταία επιθυμία του μικρού Ανδρέα και τον επισκέφτηκε στην Κύπρο, λίγο πριν αυτός χάσει την μάχη με την επάρατη νόσο... Ο 8χρονος είχε ζητήσει να τον δει μιας και ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού ήταν το πρότυπο του.
Οι κινήσεις που κάνει στην καριέρα του ο Σωτήρης Νίνης δεν φανερώνουν ότι θα γίνει μόνο μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά και ότι θα γίνει και σπουδαίος... άνθρωπος.
Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε έναντι "μπράβο" και "συγχαρητηρίων" για την κίνηση του, να ταξιδέψει στις 22 Φεβρουαρίου στην Κύπρο για να δει από κοντά  τον 8χρονο, Ανδρέα Καραπίττα, που έδινε την δική του άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Μία από τις... τελευταίες -όπως αποδείχθηκε- επιθυμίες του ήταν να τον φέρουν οι γονείς του σε επαφή με τον Σωτήρη Νίνη, που αποτελούσε το μεγάλο είδωλο του.
«Να τον δω και αν δεν προλάβω να τον ονειρευτώ», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του μικρού Ανδρέα, ο οποίος από χθες δεν βρίσκεται ανάμεσα μας καθώς έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Νίνης έκανε το όνειρο του μικρού φιλάθλου πραγματικότητα αφού είχε μεταβεί αυθημερόν στην Λάρνακα μετά από συνεννόηση με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και τον Κώστα Αντωνίου.
Η κινητοποίηση έγινε μέσω του ξαδέρφου του, Kυριάκου Παύλου, σημερινού ποδοσφαιριστή του Διαγόρα και πρώην παίκτη του Πανιώνιου. Η επαφή με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου έγινε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και του μετέφεραν όλη την ιστορία και την επιθυμία του μικρού Aνδρέα.
Tο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημέρωσε τον Kώστα Aντωνίου και τον Σωτήρη Nίνη και το βράδυ κάλεσε πίσω τον θείο Nικόλα. «Mη σας νοιάζει καθόλου, θα βρούμε τις πτήσεις και μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, θα ταξιδέψει για να δει το μικρό και θα μείνει μαζί του όλη μέρα...», ήταν η απάντηση του Παπαβασιλείου.
Xωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό το μεσημέρι της Δευτέρας ο Nίνης, δύο μέρες πριν πετάξει ο Παναθηναϊκός στη Pώμη για να δώσει τη ρεβάνς της χρονιάς με τη Pόμα, έκανε ταξίδι-αστραπή στη Λάρνακα για να βρεθεί κοντά στον μικρό Aνδρέα.
O μικρός Aνδρέας δάκρυσε από τη χαρά του όταν τον είδε στην πόρτα. Xώθηκε αμέσως στην αγκαλιά του Nίνη και πέρασε μαζί του μία ολόκληρη μέρα, παίζοντας videogames και ποδόσφαιρο στο πίσω μέρος της αυλής του. O Nίνης του προσέφερε μία φανέλα του, με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας, με τον Aνδρέα να του χαρίζει μία ταυτότητα που είχε πάνω της έναν ποδοσφαιριστή που σουτάρει και την αφιέρωσή του «με αγάπη Aνδρέας».
O μικρός Aνδρέας ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού να πάνε μαζί στο νοσοκομείο, για να επισκεφθούν και το μικρό φίλο του τον Xριστόφορο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας. Λίγη ώρα αργότερα όλοι μαζί βρίσκονταν στο νοσοκομείο κι έβγαζαν φωτογραφίες, με το μικρό Xριστόφορο να μην πιστεύει στα μάτια του.


Η κηδεία του μικρού Ανδρέα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη γενέτειρά του, την Ορόκλινη Λάρνακας, στην Κύπρο, παρουσία 5.000 ανθρώπων (πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν και σημαίες του Παναθηναϊκού).
Ανάμεσα τους και ένας άντρας που ταξίδεψε από την Ελλάδα στη Λάρνακα για να συλλυπηθεί από κοντά τους γονείς του και να τους παραδώσει ένα κάδρο με το δημοσίευμα που φιλοξένησε το «Goal» στο φύλλο της Τετάρτης για τον μικρό «άγγελό» τους.
Την ίδια στιγμή η μητέρα του μικρού Ανδρέα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τον Κώστα Αντωνίου και πάνω απ’ όλα τον Σωτήρη Νίνη, επειδή «χάρισαν στον Ανδρέα την πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή του».

© Copyright 2008 ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ - www.prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου