Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

"Ορατότης μηδέν" για την επίσκεψη του ΔΝΤ λόγω τέφρας

Πιθανόν να καθυστερήσει η συνάντηση κλιμακίου του ΔΝΤ και της ΕΕ με την ελληνική κυβέρνηση


«Ορατότης μηδέν», μέχρι στιγμής, όσον αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος της ΕΕ η κομβικής σημασίας για την Ελλάδα επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων πιθανόν να καθυστερήσει εξαιτίας του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα που έχει προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές στην Ευρώπη.
Ήδη αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα, Σύνοδοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι μετακινήσεις είναι αδύνατες. Πρόκειται για το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο και τη διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κροατίας στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο πιθανού αιτήματος της Ελλάδας για έκτακτη οικονομική βοήθεια.
"Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραστούμε, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Προς το παρόν είναι όλο και πιο δύσκολο", είπε για το θέμα εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει οδηγήσει στο κλείσιμο του εναερίου χώρου σχεδόν ολόκληρης της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης και έχει επηρεάσει σημαντικά και τις υπερατλαντικές πτήσεις.
Αμφίβολη είναι και η διεξαγωγή των αναμετρήσεων για τα ημιτελικά του Champions και του Europa League.
Η UEFA παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου καθώς θα πρέπει να αποφασίσει σύντομα εάν οι αγώνες πραγματοποιηθούν κανονικά, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο οι ομάδες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής για την Κυριακή έχουν ματαιωθεί 159 πτήσεις από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και 26 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η Air France ανακοίνωσε ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησε δεν παρουσίασε προβλήματα, ενώ μία δεύτερη βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν και πόσο η ηφαιστειακή τέφρα επηρεάζει τα αεροσκάφη.
Παράλληλα, η γαλλική πολιτική αεροπορία ανακοίνωσε ότι πολλά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων εκείνο της Τουλούζης, θα παραμείνουν τελικώς ανοιχτά μέχρι τουλάχιστον τις 1300 GMT της Δευτέρας, 19 Απριλίου, ενώ επρόκειτο να κλείσουν το μεσημέρι.
Τα αεροδρόμια της Μασσαλίας και του Μπορντό θα ανοίξουν και πάλι και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την ίδια ώρα.

Την ίδια ώρα, παράταση μέχρι τουλάχιστον τις 1800 GMT έλαβε το κλείσιμο του εναερίου χώρου της Ολλανδίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ισπανίας δήλωσε ότι από τις 1330 GMT άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ήταν κλειστά λόγω νέφους.

Ο εναέριος χώρος της Δανίας θα παραμείνει κλειστός ως τις 0600 GMT της Δευτέρας.

Πάντως, ο εναέριος χώρος της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτός.

Ειδική επιτροπή που θα αξιολογήσει τον οικονομικό αντίκτυπο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επιτροπή για την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου που έχουν οι ματαιώσεις πτήσεων ανά την Ευρώπη εξαιτίας του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα και ότι τα όποια μέτρα ληφθούν από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι συντονισμένα.
"Το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κατάσταση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Ζήτησα από τον αρμόδιο για θέματα Μεταφορών ευρωπαίο Επίτροπο Σίιμ Κάλας να συντονίσει την αντίδραση της Κομισιόν και να αξιολογήσει πλήρως τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα στην οικονομία και ειδικά στη βιομηχανία των αερομεταφορών. Είναι σημαντικό όλα τα μέτρα που θα εξεταστούν να είναι συντονισμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Source: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου