Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Θα έρθουν χειρότερες μέρες…»

Τις «χειρότερες μέρες» φοβούνται πλέον οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά και την επίσημη ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εκτίναξη της ανεργίας αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των πολιτών, ενώ ακολουθεί ο φόβος της «παράλυσης» της αγοράς και της πλήρους «συντριβής» του αγροτικού επαγγέλματος.
Οι πολίτες χαρακτηρίζουν ως «δεδομένη και αναμενόμενη» την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς τονίζουν ότι η μοναδική άλλη λύση που υπήρχε, ήταν η πτώχευση…

Βέβαια στο μυαλό όλων έρχονται τα παραδείγματα άλλων χωρών που οι κοινωνίες τους «διαλύθηκαν» στην κυριολεξία από τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ωστόσο, οι πολίτες της Ηλείας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οικονομική «κατοχή» της χώρας μας δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς, η Ελλάδα ούτε από πολιτικές αναταράξεις βγήκε (π.χ. Ρουμανία, Ουγγαρία), ούτε από ολοκληρωτικό καθεστώς (π.χ. Αργεντινή).

Η συζήτηση φυσικά για το «τις πταίει» που η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο δεν λείπει από καμία παρέα, με όλες τις κυβερνήσεις (από την μεταπολίτευση και μετά) να «μνημονεύονται» με τα κατάλληλα σχόλια και χαρακτηρισμούς!
«Μπόρα είναι θα περάσει» λένε οι πιο ψύχραιμοι. Ωστόσο από μέσα τους εύχονται να περάσει, με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες» για όλους!

Source: Patris, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου