Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

«Θα έρθουν χειρότερες μέρες…»

Τις «χειρότερες μέρες» φοβούνται πλέον οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά και την επίσημη ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εκτίναξη της ανεργίας αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των πολιτών, ενώ ακολουθεί ο φόβος της «παράλυσης» της αγοράς και της πλήρους «συντριβής» του αγροτικού επαγγέλματος.
Οι πολίτες χαρακτηρίζουν ως «δεδομένη και αναμενόμενη» την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς τονίζουν ότι η μοναδική άλλη λύση που υπήρχε, ήταν η πτώχευση…

Βέβαια στο μυαλό όλων έρχονται τα παραδείγματα άλλων χωρών που οι κοινωνίες τους «διαλύθηκαν» στην κυριολεξία από τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ωστόσο, οι πολίτες της Ηλείας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οικονομική «κατοχή» της χώρας μας δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς, η Ελλάδα ούτε από πολιτικές αναταράξεις βγήκε (π.χ. Ρουμανία, Ουγγαρία), ούτε από ολοκληρωτικό καθεστώς (π.χ. Αργεντινή).

Η συζήτηση φυσικά για το «τις πταίει» που η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο δεν λείπει από καμία παρέα, με όλες τις κυβερνήσεις (από την μεταπολίτευση και μετά) να «μνημονεύονται» με τα κατάλληλα σχόλια και χαρακτηρισμούς!
«Μπόρα είναι θα περάσει» λένε οι πιο ψύχραιμοι. Ωστόσο από μέσα τους εύχονται να περάσει, με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες» για όλους!

Source: Patris, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου