Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Χαλάρωση στο καθεστώς βίζας σε Τούρκους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

EYKAIPIA EINAI να τους δώσει και EΛΛHNIKH IΘAΓENEIA!!!

Η δυνατότητα Τούρκων πολιτών να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά χωρίς βίζα θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε από το Καστελόριζο ο Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για αίτημα τόσο της τουρκικής πλευράς, όσο και των τοπικών κοινωνιών στην παραμεθόριο, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που είχε δοκιμαστεί όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών και αφορούσε σε μονοήμερες επισκέψεις στα νησιά. Τότε, όσοι επιθυμούσαν να επισκεφθούν τα νησιά μπορούσαν να το κάνουν μέσω τουριστικών γραφείων τα οποία ήταν πιστοποιημένα και αναλάμβαναν την ευθύνη. Σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. ως εξαίρεση στη συνθήκη Σένγκεν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Περιφέρειας, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για την πρόσληψη και την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού θα πρέπει να γίνεται σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό, ανάλογα με τις περιπτώσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Εκτίμησε ότι ο Καλλικράτης θα βάλει τις βάσεις γι' αυτό.

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις τοπικές αρχές συμμετείχαν επίσης η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, οι υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης και Νίκος Σηφουνάκης, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, το Καστελόριζο είναι ο πρώτος σταθμός περιοδείας σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: Ελευθεροτυπία,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου