Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Πρόγραμμα τετραετίας για «μηδενισμό του ελλείμματος»

Δεσμευτικό κείμενο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα


Πρόγραμμα 4ετίας με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος εξήγγειλε χθες το βράδυ στη Βουλήμετά και τις δηλώσεις τής κ. Μέρκελ για την ανάγκη νέων σκληρών μέτρων από την Ελλάδα- ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

O υπουργός δήλωσε ότι, πέρα από τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 4% εντός του 2010, «υπολογίζεται από το 2011 και τα επόμενα τρία χρόνια μια μείωση του ελλείμματος που μπορεί να φτάσει και τις 10 ποσοστιαίες μονάδες». Ο στόχος αυτός πρέπει να επιτευχθεί- είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου- κατά κύριο λόγο από τη μείωση των δαπανών, αλλά και από την αύξηση των εσόδων. Οπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση του δεσμευτικού κειμένου που πιθανότατα θα έχει τη μορφή σύμβασης το οποίο θα δίνει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους όλα όσα θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια προκειμένου να έχει πρόσβαση στα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης. Ο υπουργός, ο οποίος πιέστηκε ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση να αποκαλύψει ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, τόνισε ότι «το πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα κατατεθεί στους δανειστές μας και θα εξειδικεύει όλα τα μέτρα. Αυτήν τη στιγμή διαπραγματευόμαστε τα συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, πόσα θα είναι, ποια θα είναι και με ποιους ρυθμούς θα το κάνουμε» είπε ο υπουργός.
«Θα πιάνουν τόπο οι φόροι»
Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι «το βάρος δεν θα δοθεί στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα» και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι βιώσιμο και ρεαλιστικό το σχέδιο και υποσχόμαστε ότι στο τέλος η χώρα θα έχει δημόσια οικονομικά για τα οποία θα είναι υπερήφανη. Οι Ελληνες θα πληρώνουν φόρους και τα χρήματά τους θα πιάνουν τόπο και ο πλούτος θα μοιράζεται πιο δίκαια». Η επίμαχη σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία θα περιγράφει λέξη λέξη τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα την επόμενη πενταετία, θα έρθει στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί εάν θα έρθει για συζήτηση ή για ψήφιση.
«Να μην κρυφτούν»
«Το πλήρες κείμενο για τη χρηματοδότηση θα έρθει στη Βουλή και ζητάμε από όλες τις παρατάξεις να μην κρυφτούν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αντάλλαξε λεκτικά πυρά τόσο με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Πάντως αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές του Α. Τσίπρα προς τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος προχθές ζήτησε να μην επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Δεν θέλουμε να εγκαταλείψετε ούτε τα έδρανα, ούτε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εμμένοντας εμμέσως πλην σαφώς στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ΔΝΤ. Οποιος διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, είπε χθες η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Πηγή: TA NEA, Δημήτρης Τζάθας Μαρία Νταλιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου