Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

«Αυξάνονται και πληθύνονται» οι Ρώσοι Κροίσοι

Πρώτος στη λίστα ο Βλαντιμίρ Λισίν η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 15,8 δισ. δολάρια

«Αυξάνονται και πληθύνονται» οι ρώσοι Κροίσοι, παρά την σοβούσα οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του περιοδικού Forbes, ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος, κάτι που καταδεικνύει ότι οι μεγιστάνες της Ρωσίας ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από 32 που ήταν το 2009 -μια μαύρη χρονιά για τη χώρα- σε 62 το 2010, ανέφερε η ρωσική έκδοση του περιοδικού των ΗΠΑ, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.
Οι πιο πλούσιοι πολίτες της Ρωσίας δεν καταστράφηκαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008. Αντίθετα, επωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων, γεγονός που επέτρεψε στις ρωσικές αρχές να ισχυρίζονται ότι η χώρα έχει βγει από την ύφεση.
"Η συνολική περιουσία των συμμετεχόντων στη λίστα του Forbes ανέρχεται σε 297 δισεκατομμύρια δολάρια (σε σχέση με τα 142 δισεκατομμύρια που ήταν πριν από ένα χρόνο)", γράφει το περιοδικό.
"Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος δείκτης της ρωσικής αγοράς, ο RTS, είχε επίσης διπλασιαστεί, αν και η οικονομία παρουσίασε στασιμότητα" προσθέτει το Forbes.
Στην κατάταξη κυριαρχεί φέτος ο ιδιοκτήτης του χαλυβουργείου Novolipetsk (NLMK) Βλαντιμίρ Λισίν, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος κατάφερε να κερδίσει 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ρωσική εφημερίδα Finans, η οποία έχει επίσης δημοσιεύσει μια κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, τον Φεβρουάριο, βρίσκεται επίσης στις κορυφαίες θέσεις.

Ο βασιλιάς του ατσαλιού Λισίν εκθρόνισε φέτος τον νικητή του 2009 Μιχαήλ Προκόροφ, πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού οργανισμού ONEXIM, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο επικεφαλής της Alfa Group, Μιχαήλ Φρίντμαν με περιουσία 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου