Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

«Fakelaki και rousfeti» γονατίζουν την ελληνική οικονομία

20 δις. ευρώ το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα


Η απάντηση στην ελληνική κρίση για πολλούς Έλληνες κρύβεται στις λέξεις «Fakelaki και rousfeti» αναφέρει την Παρασκευή σε βασικό άρθρο της η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται μελέτη του ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον που θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα οι δωροδοκίες, οι πελατειακές σχέσεις και οι λοιπές μορφές διαφθοράς στερούν από το ελληνικό κράτος περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος).
Στις πρώτες θέσεις στη διαφθορά βρίσκονται η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εάν υπήρχε διαφάνεια στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας, συμπληρώνει η έκθεση, όπως στη Σουηδία και την Ολλανδία, τότε η χώρα την περασμένη δεκαετία θα είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και όχι υπέρογκο έλλειμμα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου