Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η αμερικανή Fed

Μεταξύ 0% και 0,25%

Στο ιστορικό του χαμηλό άφησε την Τετάρτη το βασικό της επιτόκιο η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να μην τα αυξήσει «για κάποιο καιρό ακόμη».

Το επιτόκιο βρίσκεται μεταξύ 0% και 0,25% εδώ και περίπου έναν χρόνο με στόχο την ενίσχυση της ανάκμαψης από την κρίση. Η απόφαση για διατήρησή του ελήφθη με πλειοψηφία 9-1.

Η Fed εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη από ό,τι στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, διαπιστώνοντας μάλιστα «σαφή βελτίωση» στο μέτωπο της ανεργίας. Τον προηγούμενη μήνα, είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση «σταθεροποιητική».

«Η ανάπτυξη της οικονομίας όμως παραμένει ευάλωτη» επισημαίνει η ανακοίνωση της Fed και «δεν επιτρέπει την επιτοκιακή άνοδο, πολύ περισσότερο που οι πληθωριστικές πιέσεις ελέγχονται και παρακολουθούνται από εμάς εκ του σύνεγγυς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου