Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολη Βορείου Ηπείρου στο Cambridge Massachusetts ανάμεσα στα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια Harvard & MIT

Ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολη Βορείου Ηπείρου έκανε μία ανεπανάληπτη παρουσία στο Cambridge Massachusetts ανάμεσα στα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια Harvard & MIT


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗ Κωνσταντίνος Δούλης: “Για εμάς η παράδοση είναι τρόπος ζωής”.

Αλλά δεν είναι μόνο για αυτούς που τραγουδούσαν και χόρευαν τα τραγούδια και τους χορούς της Ηπείρου από τα βάθη των αιώνων ήταν και για εμάς που τους βλέπαμε και τους ακούγαμε και όταν τελείωσε η ωραία χορευτική παράσταση πλαισιώσαμε τους τραγουδιστές τους χορευτές με τις παραδοσιακές στολές του Έλληνα Τσολιά και τις χορεύτριες με τις Ηπειρώτικες νυφικές ενδυμασίες που κάθε βήμα στο χορό αλλά και κάθε λέξη στο Ηπειρώτικο τραγούδι ή το Ηπειρώτικο μοιρολόι έχει νόημα, νόημα για τη ζωή, τον έρωτα, την ξενιτειά, το θάνατο!

Η περιοχή της Δερόπολης της Βορείου Ηπείρου απαρτίζεται από τριάντα τέσσερα χωριά και θεωρείται η πνευματική Πρωτεύουσα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Μία περιοχή που η Ελληνική Γλώσσα είναι η μητρική τους Γλώσσα.

Μπροστά στο λάβαρο της Δερόπολης
Από αριστερά: Δημήτρης Παπασλής, Ελευθερία Παπασλή, Στέλλα Γώγου, Όλγα Φώτου, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Βασιλική Ράμμου, Μενέλαος Σωτήρη.

Η χθεσινοβραδινή παράσταση που έγινε στο ομώνυμο κτήριο του Ελληνικού Πολιτικού Συλλόγου Greek American Political Club ήταν αφιερωμένη “Σε όλα Τα Αδέλφια Μας Που Ζουν Στην Ξενιτιά” όπως μας είπε ο Οδυσσέας Λιάζος, Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΡΟΠΟΛΗ.
Κοντά τα τριάντα μέλη του Συλλόγου Δερόπολη μας μετέφεραν στη Πατρίδα, τη Βόρειο Ήπειρο, την Ήπειρο στην Ελλάδα με τη μουσική των: Τάσου Μαγκλάρα, κλαρίνο, Λουάν Χουσέ, βιολί, Ανδρέα Κούτση, λαούτο, Αλέξανδρου Μαγκλάρα, ντέφι και το τραγούδι του Γιάννη Λίτσιου αλλά και το λεβέντικο χορό της Ηπείρου.

Η κ. Όλγα Φώτου


“Ξενιτεμένο μου Πουλί”, “Μαύρα μου Χελιδόνια” (Τραγούδι της ξενιτιάς), “Κοντούλα Λεμονιά”, “Νάσαν τα νιάτα δύό Φορές”, “Σε Πολλές Χαρές που Πήγα”, “Βασιλικός θα Γίνω”, ήταν μερικά από τα τραγούδια που παρουσίασε ο Σύλλογος Δερόπολη.

Ο Πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Δημήτριος Τσούμπανος εκ μέρους του Προέδρου της Πανηπειρωτικής κ. Νίκου Γκατζογιάννη (Nickolas Gage) καλωσόρισε το Σύλλογο Δερόπολη στη Βοστώνη ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δερόπολη έδωσε αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο του Greek American Political Club.
Πολυμελή ήταν η παρουσία της Ομοσπονδίας της Νέας Αγγλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, την Α' Αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Ράμμου, την Β' Αντιπρόεδρο Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου, τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, την Γραμματέα κ. Όλγα Φώτου, τους Συμβούλους της Ομοσπονδίας κ.κ. Μενέλαο Σωτήρη, Δημήτρη Παπασλή, πρώην Προέδρου, Ελευθερίας Παπασλή, Στέλλα Γώγου, Ηλίας Παπαγγελής αλλά και των πρώην Προέδρων Δημήτρη Τσούμπανου και Βασίλη Καυκά.
Η κ. Όλγα Φώτου που προέρχεται από τα Ηπειρωτικά Σωματεία του Worcester ήταν η υπεύθυνη της βραδιάς αλλά και υπεύθυνη για την παρουσία του Συλλόγου στην Νέα Αγγλία και την Νέα Υόρκη.

Το μόνο αρνητικό που είδαμε ήταν η λιγοστή συμμετοχή των Ηπειρωτών και των Βορειο-ηπειρωτών της περιοχής Βοστώνης..  Έχασαν όσοι δεν ήρθαν στην ωραία αυτή εκδήλωση η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 1η Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Worcester . Για κρατήσεις επικοινωνήστε με την κ. Όλγα Φώτου 508-728-6983.


Η Σύνταξη                                                     paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου