Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2013

  • Πέντε άτομα συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος 36χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης εμπορίας πολύτιμων μετάλλων. Πρόκειται για δυο δικηγόρους, ένα τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, ένα ιδιώτη, και ένας αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής στο τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας.
  • Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσία του πρύτανη του Σ.Σιμόπουλου. Όπως είπαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Ιδρύματος, «ο διάλογος είχε καλύτερες βάσεις από την προηγούμενη φορά στην κατεύθυνση του να αναζητηθούν λύσεις, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας». Τηλεφωνική επικοινωνία Αρβανιτόπουλου - Πελεγρίνη για να ανοίξει το ΕΚΠΑ.
  • Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζητεί με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται σε συνδικαλιστής παλαιάς κοπής στην κόντρα του υπουργείου με τα πανεπιστήμια.
  • Κλειστοί με εντολή της Αστυνομίας θα είναι από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι, λόγω προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε Προπύλαια, Σύνταγμα και Μοναστηράκι.
  • «Απαγορευτικό» βάζει η ΓΑΔΑ για λόγους δημοσίας ασφάλειας σε πορείες που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο από τη Χρυσή Αυγή και αντιφασιστικές οργανώσεις. Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα για τις προφυλακίσεις βουλευτών της. Αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4 το μεσημέρι, ενώ η οργάνωση Αντιφασιστικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι. Κλειστοί από τις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο.

Κόσμος

  • Ο στρατός του Καναδά ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για τις αυτοκτονίες τριών στελεχών του, βετεράνων του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
  • Έπειτα από εννέα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα και έγινε η επιλογή των ενόρκων (οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες), άρχισε την Παρασκευή σε δικαστήριο του Όλντ Μπέιλι της βρετανικής πρωτεύουσας, η δίκη των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 25χρονου μόνιμου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, στις 22 Μαΐου, σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, που είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.
  • Μιλώντας ενώπιον δέκα χιλιάδων υποστηρικτών τους που συνέρρευσαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς κατηγορώντας τον για «εσχάτη προδοσία» εξαιτίας της άρνησής του να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το βάρος ρωσικών πιέσεων.
  • Σε γιορτινό κλίμα μπαίνει ο Λευκός Οίκος, καθώς η Μισέλ Ομπάμα και οι κόρες του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών υποδέχτηκαν την Παρασκευή στη βόρεια πύλη το «επίσημο» χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμήσει με τα εντυπωσιακά στολίδια του το Λευκό Οίκο, και το οποίο έφτασε με τιμές επάνω σε μαύρη και κόκκινη άμαξα...
  • Ρίγος προκαλεί απίστευτης βαρβαρότητας έγκλημα της καλαβρέζικης μαφίας με το οποίο «έκλεισε» βεντέτα 60 χρόνων μεταξύ αντίπαλων ομάδων της Ντρανγκέτα. Μαφιόζοι ξυλοκόπησαν με σιδερόβεργες αντίπαλο γκάνγκστερ και στη συνέχεια τον έριξαν στα γουρούνια να τον φάνε ενώ ήταν ζωντανός. Ανατριχιαστικός ο τρόπος που περιγράφει το έγκλημα συλληφθείς μαφιόζος σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπεκλάπη από την αστυνομία.

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε απόψε κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.
  • «Το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του μέσου ετήσιου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών που έχει υποχωρήσει σε 17.977 ευρώ». Με άλλα λόγια ένα στα τέσσερα νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε 914.873 οικογένειες, ζούσαν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.986 ευρώ ή των 1.000 ευρώ το μήνα.
  • Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά αναστέλλεται μέχρι τις 31/12/2014 η υποχρέωση αναγραφής διπλών τιμών (προ και μετά ΦΠΑ) στα βιομηχανικά προϊόντα.

Αθλητισμός

  • Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η αποστολή της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Αρσεναλ, στην έδρα μίας ομάδας από την οποία δεν έχει ηττηθεί για παραπάνω από 50 χρόνια; Εξαιρετικά δύσκολη, αν αναλογιστούμε ότι η νεοφώτιστη Κάρντιφ νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε ισοπαλία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διακόπτοντας αντίστοιχες αρνητικές παραδόσεις! Διαβάστε τα αποτελέσματα της Παρασκεής...
  • Την ικανοποίηση του για τη νίκη και κυρίως την καλή εμφάνιση στο Καζακστάν, τόνισε στους παίκτες του σήμερα το απόγευμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χούμπ Στέφενς στην ομιλία του πριν την προπόνηση στην οποία πήραν μέρος όλοι, αμέσως μετά την επιστροφή από την Αστάνα.
  • Για την εισαγωγή του σε κλινική του Παρισιού, τον τραυματισμό του Μήτρογλου, την πορεία στο Champions League και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου