Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

«Φως» στις καταγγελίες Πανούση - Στον Άρειο Πάγο ο Παρασκευόπουλος

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2015
Απρόσμενες πολιτικοδικαστικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για τις απειλές σε βάρος της ζωής του και για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.
Διαστάσεις που έχουν προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό  στο Μαξίμου για τον τρόπο χειρισμού  της όλης υπόθεσης, καθώς το ντόμινο των  αποκαλύψεων  δεν μπορεί πλέον  να ελεγχθεί και η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων συνεχώς αυξάνεται, χωρίς να γνωρίζουν που θα σταματήσει η πολιτική χιονοστιβάδα που πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικό του ραγδαίου χαρακτήρα των εξελίξεων είναι το γεγονός ότι σήμερα αναμένονται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου προκειμένου, κατά πληροφορίες, να υποβάλουν μήνυση κάτα του τέως υπουργού.
Την ίδια στιγμή βήμα βήμα ξεδιπλώνεται ο πολύπλευρος ρόλος και οι σχέσεις που είχε ο Πάνου Λάμπρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία  του υπουργείου Δικαιοσύνης και με μέλη τρομοκρατικής  οργάνωσης.
Ο κ. Λάμπρου φέρεται  σήμερα να μην εργάζεται μεν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με έμμισθη σχέση στο γραφείο του υπουργού Νικόλαου Παρασκευόπουλου, αλλά ωστόσο συμβουλεύει αμισθί τον υπουργό Δικαιοσύνης ως μέλος ειδικής ομάδας εργασίας.
Την ίδια στιγμή  συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με δαπάνες που εγκρίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος και συνομιλεί με τρομοκράτες για τη λήψη νομοθετικών μέτρων  ως εκπρόσωπος του κ. Παρασκευόπουλου, ενώ σιωπά όταν μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» του λέει ότι καλά έκαναν και έβαλαν βόμβα στον κ. Πανούση.
Οι σχέσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου στον πολιτικό χώρο της Κουμουνδούρου, φτάνουν σε τέτοιο σημείο, όπου στις 2 Νοεμβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης απλόχερα εγκρίνει τα κονδύλια για να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό   στις φυλακές Διαβατών με χρήματα του Ελληνικού λαού.
Παράλληλα, ο υπουργός  Δικαιοσύνης  με απέλπιδες  ανακοινώσεις και δηλώσεις του προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το πρόσωπο του κ. Λάμπρου με ενέργειες του υπουργείου που προΐσταται, αλλά οι αποκαλύψεις του protothema.gr ρίπτουν στον καιάδα την επιχειρηματολογία του κ. Παρασκευόπουλου και τον οδηγούν σε νέα ατοπήματα.
Και στην επιτροπή ψηφοδελτίων
Εκτός από όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του κ. Λάμπρου, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ αποκαλύπτει ότι ήταν μέλος της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Το οποίο σημαίνει ότι ο πρόεδρος Αλέξης τον γνωρίζει καλά, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι σύντροφοί του στην Πολιτική Γραμματεία τον θυμούνται να εκπροσωπεί τους λεγόμενους "δικαιωματικούς" - μια τάση του κόμματος στην οποία δραστηριοποιήθηκαν στελέχη όπως η αγαπημένη κυρία Τασία (Χριστοδουλοπούλου), η Μάνια Μπαζέφσκι, που τώρα ανήκει στη Λαϊκή Ενότητα και διάφοροι άλλοι. Η τάση των "δικαιωματικών" είχε (και προφανώς έχει...) αναλάβει "εργολαβικά" μου είπαν την προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων διαφόρων κοινωνικών μειονοτικών ομάδων, εκείνης των κρατουμένων στις φυλακές συμπεριλαμβανομένης» γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Το παρελθόν του κ. Λάμπρου
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη λάβει διαστάσεις καταιγίδας, προτού καν  ακόμα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προβεί  σε κάποια ενέργεια για την επίμαχη υπόθεση, μετά τα στοιχεία που της κατέθεσε  μέσα σε ένα μαύρο  φάκελο ο κ. Πανούσης.
Κατ΄ αρχάς, να επισημανθεί ότι ο  κ. Λάμπρου  προέρχεται από την  Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), που έχει παλαιότερες ρίζες στο   ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά.
Ακόμη,   ο κ. Λάμπρου είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι ένα από τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, της οποίας προΐσταται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ είναι γνωστή η δράση του στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος.
Η Πολιτική Γραμματεία είναι το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Λάμπρου αναφέρεται 8ος στη σειρά σε μια λίστα 17 προσώπων στην οποία εκτός του κ. Τσίπρα περιλαμβάνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτο,  ο Γιάννης Δραγασάκης και άλλοι.
Συμμετείχε  σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης και  είναι  μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων». Παράλληλα συμμετείχε σε   πρωτοβουλίες για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.
Απασχολείται  ως δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η εποχή» και είναι παράλληλα μέλος της συντακτικής επιτροπής  της εν λόγω εφημερίδας.
Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο πρόσωπο του κ. Λάμπρου μετά τη δημοσιοποίηση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που είχε στα χέρια του ο κ. Πανούσης, σύμφωνα με τις οποίες είχε συνομιλίες με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διαπραγματευόταν νομοθετικά μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τις συνομιλίες αυτές ο κ. Πανούσης τις  παρέδωσε στην κυρία Κουτζαμάνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η Ανωτάτη Εισαγγελική λειτουργός να αποφασίσει για τις ενέργειες στις οποίες  θα προβεί ως προς την τύχη των στοιχείων που προσκόμισε ο κ. Πανούσης.
Δηλαδή, εάν θα παραγγείλει ή όχι προκαταρκτική ποινική έρευνα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή εάν θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών ή Πρωτοδικών Αθηνών για τα περεταίρω.
Μόλις έγινε γνωστό ότι μέλος της Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παράλληλα ήταν και μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης και πρόβαινε σε διαπραγματεύσεις με κρατούμενους μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ο κ. Παρασκευόπουλος αμέσως έσπευσε  να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές.
Ο κ. Παρασκευόπουλος  σε κάθε τόνο έλεγε ότι ο Πάνος Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η διάψευση αυτή δεν άντεξε στον χρόνο.
Ο ίδιος ο κ. Λάμπρου αυτόκλητος δηλώνει ότι είναι αυτός που συνομιλεί  με τους κρατούμενους μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης   ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όμως πέρα από αυτό αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λάμπρου στις αρχές του μήνα συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών με έξοδα τα οποία πλήρωσε το  Δημόσιο.
Έτσι, επανέρχεται ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνοντας ότι  ο κ. Λάμπρου από το τέλος του περασμένου Αυγούστου, δεν είναι μεν υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά συνεργάζεται με το υπουργείο αμισθί, ως μέλος ειδικής ομάδας….
Σύμφωνα με ανάρτηση στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος με την υπ΄     αριθμ. 77672/30.10.2015 απόφασή του εγκρίνει «τη μετάβαση του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, σιδηροδρομικώς, με ημερομηνία αναχώρησης την 1.11.2015 και επιστροφής την 3.11.2015, για υπηρεσιακούς λόγους».
       
Ο κ. Λάμπρου ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  και ως μέλος ειδικής ομάδας του υπουργείου Δικαιοσύνης μετέβη στη Θεσσαλονίκη συνόδευε τον κ. Τσίπρα στα  εγκαίνια της  μονάδα του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Διαβατών (2 Νοεμβρίου).
«Ήμασταν μαζί» είπε την Τρίτη ο ίδιος ο Πάνος Λάμπρου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του  στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Κοσμάτου, «η προκαλούμενη δαπάνη» για την μετάβαση   και επιστροφή  του κ. Λάμπρου στην Θεσσαλονίκη  «θα βαρύνει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού...». Δηλαδή η δαπάνη  θα βαρύνει  τον Έλληνα φορολογούμενο.
Νέο έγγραφο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
 Σύμφωνα με απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου ο κ. Λάμπρου συμπεριλαμβάνεται σε ειδική Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατούμενους.
Όπως αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από 23 Ιουλίου του 2015, ο κ. Λάμπρου  εντάσσεται στην ειδική αυτή ομάδα με την ιδιότητα του  μετακλητού υπάλληλου στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ναι μεν δεν εργάζεται στο υπουργείο αλλά συνεργάζεται
Τα περιθώρια για τον κ. Παρασκευόπουλο στενεύουν πλέον.
Το υπουργείο  Δικαιοσύνης έρχεται με ανακοίνωση και επισημαίνει ότι η εργασιακή σχέση του  μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΫΡΙΖΑ  Πάνου Λάμπρου  με την ιδιότητα μετακλητού υπαλλήλου του υπουργείου Δικαιοσύνης  έχει λήξει από τις 28 Αυγούστου 2015,   χωρίς ωστόσο να  αναφέρει πότε άρχισε αυτή η εργασιακή σχέση.
Ωστόσο, με  την ίδια ανακοίνωσή του  το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι ο κ. Λάμπρου  «μετέχει  όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31.12.2015».
Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε  η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1.11.2015 – 3.11.2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».
Ουσιαστικά η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι ναι μεν  η εργασιακή σχέση του κ. Λάμπρου με το υπουργείο Δικαιοσύνης επίσημα έληξε τον περασμένο Αύγουστο, στην ουσία  όμως συνεχίζει να παρέχει έργο και   συμβουλές   στην ηγεσία του  υπουργείου Δικαιοσύνης όχι   πλέον με ατομική σχέση εργασίας, αλλά ως μέλος  «ομάδας εργασίας»  του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Με άλλα λόγια το υπουργείο με την ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι ο κ. Λάμπρου συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου