Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ

26 Νοεμβρίου, 2015
ΣΤΗΝ «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ

Με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Γιουβάλ Στάινιτς συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Συνάντηση Τσίπρα με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η βέλτιστη εκμετάλλευση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

 Η συνεργασία στους τομείς αυτούς θα γίνει πιο συστηματική, ενόψει και της διακυβερνητικής συνάντησης των δύο χωρών, που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2016, ενώ θα ακολουθήσει και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η προετοιμασία των Ελλάδας - Ισραήλ για την επιτυχή έκβαση της Διακυβερνητικής Συνάντησης του προσεχούς Ιανουαρίου την οποία συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αρχίσει άμεσα. 
Κοινός στόχος των δύο κυβερνήσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι να επιταχυνθεί και να αξιοποιηθεί στο έπακρο το άριστο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, για την βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων που ήδη έχουν βρεθεί και να υπάρξει προετοιμασία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων.
Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε κυβερνητική πηγή, η Αθήνα έχει ως στρατηγικό στόχο να δημιουργήσει έναν κόμβο για την αποθήκευση και αξιοποίηση υγροποιημένου αερίου στην Βόρειο Ελλάδα , ενώ παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας αγωγού από τα κοιτάσματα της Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος) προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η επιλογή του αγωγού, αν τελικά συμφωνηθεί θα αποφασιστεί ενδεχομένως και με γεωπολιτικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια ασφάλειας, δεδομένης της σταθερότητας που επικρατεί στην δυνητική πορεία του αγωγού προς την Ελλάδα.
Επίσης, συζήτηση έγινε για την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των νησιών που έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό για ύδρευση και άρδευση.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου