Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το δράμα της Αλεξάνδρας που έγινε Αλέξανδρος

Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ομογενής Αλεξάνδρα, είχε γεννηθεί γυναίκα, αλλά έκανε αλλαγή φύλου και έγινε Αλέξανδρος. Πριν 3 εβδομάδες, στα 33 του χρόνια, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και η εκκλησία με εντολή του τοπικού Μητροπολίτη αρνήθηκε να του ψάλλει τη Νεκρώσιμη Ακολουθία. Τελικά ο πατέρας του πήρε το νεκρό του παιδί και το διάβασαν σε Προτεσταντική εκκλησία.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το δράμα της Αλεξάνδρας που έγινε Αλέξανδρος και το δράμα του πατέρα που του είπαν οι παπάδες με εντολή του Μητροπολίτη Ησαϊα του Ντένβερ να πάρει το νεκρό παιδί του και να φύγει, αν δεν μνημονευτεί ως Αλεξάνδρα.
Αυτά τα τραγελαφικά συνέβησαν σήμερα στον 21ο αιώνα στην Αμερική, και συγκεκριμένα στη Γιούτα και τα διηγήθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ίδιος ο θετός πατέρας του παιδιού, ο κ. Γεώργιος Μίλερ ή Μηλιώνης. Αλλαξαν το επίθετο του πατέρα του ο οποίος ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1914 και έγινε παλαιστής για το Banemy Daily Circus και από τότε από Παναγιώτης Μηλιώνης έγινε Πιτ Μίλερ, πράγμα το οποίο μεταβιβάστηκε και στον γιο του τον Γιώργο.
Ιδού συνοπτικά η πορεία της ζωής της Αλεξάνδρας που έγινε Αλέξανδρος. Το δράμα ξεκίνησε όταν η Αλεξάνδρα στην τρυφερή ηλικία των δέκα χρόνων κακοποιήθηκε σεξουαλικά από στενό συγγενή της οικογενείας της με βαθμό πρώτου εξαδέλφου. Στη συνέχεια, περιπλανήθηκε στη ζωή αναζητώντας εξηγήσεις και νόημα γι’ αυτό που της συνέβη, δηλαδή τη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και αυτό που άρχισε και της συνέβαινε όταν άρχισε να νιώθει πως ήταν αγόρι που ζούσε μέσα σε κορμί κοριτσιού. Αναζήτησε καταφύγιο και «παραδεισένια χαρά» στα ναρκωτικά, σπούδασε, έφυγε μακριά στην Κορέα μήπως ξεχάσει και ξεχαστεί, αλλά δεν μπόρεσε για πολύ. Ο νόστος του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε και ξεκίνησε, στη Γιούτα, την έφερε πίσω. Αλλαξε άρδην το κορμί της με τη λήψη ορμονών και χειρουργικών επεμβάσεων, αφαιρώντας κατ’ αρχήν τα στήθη της και άλλα γυναικεία χαρακτηριστικά.
Ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή. Ο κ. Γεώργιος Μίλερ – Μηλιώνης γεννήθηκε στην πόλη Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει εκεί από το Αίγιο. Οταν ήταν μικρός οι γονείς του παλιννόστησαν και πάλι στο Αίγιο όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια μετακόμισαν στην Αθήνα στο Ανω Νέο Χαλάνδρι όπου ο Γιώργος πήγε στο Αμερικανικό Κολέγιο για σπουδές.
Επέστρεψε στην Αμερική το 1966. Είπε ότι «δεν είχα σκοπό να γυρίσω στην Αμερική, αλλά επειδή μόλις τελείωσα το Γυμνάσιο εκεί μου έστειλαν τα χαρτιά για να πάω στρατιώτης και ο πατέρας μου δεν το ήθελε αυτό διότι εκείνη την εποχή αν υπηρετούσα στον Ελληνικό Στρατό θα έχανε την αμερικανική υπηκοότητα, με πήγε στην αμερικανική πρεσβεία μου έβγαλαν καινούργιο διαβατήριο και μπήκα στο πλοίο ‘Φρειδερίκη’ και ξαναγύρισα εδώ. Οι γονείς μου γύρισαν κι αυτοί όταν μπήκε η Χούντα το 1967».
Επιστρέφοντας στην Αμερική ο κ. Γιώργος Μίλερ ειδικεύθηκε στην εσωτερική διακόσμηση και την Τέχνη και αναδείχθηκε συν τω χρόνω εκ των κορυφαίων στον τομέα του. Κάποια στιγμή νυμφεύθηκε την ομογενή Μαγδαληνή Βαβέλα στη Γιούτα, η οποία είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο της την Αλεξάνδρα, που τότε ήταν πέντε ετών. Ο κ. Μίλερ είπε ότι «την υιοθέτησα την Αλεξάνδρα και τη μεγάλωσα από πέντε χρόνων. Χωρίσαμε με τη γυναίκα μου, αλλά το παιδί ερχόταν εδώ κάθε Σαββατοκύριακο και μετά όταν τελείωσε το Γυμνάσιο και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο ήλθε και έμενε μαζί μου. Σπούδασε Διεθνή Οικονομία. Πήγε στην Κορέα για να διδάξει αγγλικά».
Οταν η Αλεξάνδρα ήταν δέκα χρόνων ένας συγγενής της την κακοποίησε σεξουαλικά. Ο κ. Μίλερ αποκάλυψε πως «αυτό έγινε από έναν πρώτον εξάδελφο από το σόι της μητέρας του όταν είχαμε πάει στο σπίτι των πεθερικών μου». Στην ερώτηση αν τον κατήγγειλαν στις Αρχές τότε, είπε «ναι, βέβαια, αλλά η μητέρα του δεν ήθελε να πάει στη φυλακή αυτός ο εξάδελφος και δεν προχώρησε το θέμα».
Ο κ. Μίλερ είπε ακόμα, πως «έβλεπα την Αλεξάνδρα από μικρή που ήταν ότι συμπεριφερόταν σαν αγόρι αλλά δεν το πήρα στα σοβαρά γιατί ξέρετε μερικά κορίτσια είναι πιο αρρενωπά, αλλά όσο μεγάλωνε τόσο πιο πολύ το έβλεπα. Δεν ήθελε λόγου χάρη να φορέσει φουστάνι, αλλά ντυνόταν με παντελόνια».
Η Αλεξάνδρα όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε πει τίποτε στον θετό της πατέρα, μέχρι πριν από πέντε χρόνια που ήταν 27 χρόνων και του έγραψε ένα πολυσέλιδο γράμμα στο οποίο για πρώτη φορά του έκανε «εξομολόγηση» για πολλά και διάφορα και μέσα σ’ αυτό το γράμμα του αποκάλυψε ότι θα άλλαζε φύλο. Ο κ. Μίλερ είπε πως «όταν διάβασα το γράμμα δεν ξαφνιάστηκα διότι το έβλεπα ότι αγωνιζόταν το παιδί» και αποκάλυψε πως «ένα χρόνο πριν πάει στην Κορέα έκανε απόπειρα να αυτοκτονήσει, ήταν κάπου 23 χρόνων τότε αλλά το προλάβαμε. Μπήκε σε θεραπεία και πήγαινε καλά. Βρήκε αυτή την εργασία στην Κορέα και πήγε να διδάξει Αγγλικά».
MILLER 1
Στο γράμμα της, η Αλεξάνδρα – Αλέξανδρος εξομολογήθηκε στον θετό του πατέρα τον κ. Μίλερ, ότι κάποια στιγμή είχε μπλεχτεί στα ναρκωτικά. Ο κ. Μίλερ είπε πως «αυτό είχε γίνει πολύ παλιά, τώρα με τον θάνατό του δεν ξέρουμε ακόμα τι συνέβη, δεν έχομε ακόμα τα αποτελέσματα από τη νεκροψία».
Ο Αλέξανδρος εργαζόταν ως οικονομολόγος για την American Express. Οταν ρωτήσαμε τον κ. Μίλερ τι συνέβη, πώς και γιατί πέθανε το παιδί, είπε ότι «μιλούσαμε δύο φορές την ημέρα, βλεπόμαστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα μία μεγάλη δουλειά που έκανα διακόσμηση για ένα γάμο, δεν μιλήσαμε την Τετάρτη και την Πέμπτη προσπάθησα να του τηλεφωνήσω αλλά δεν απαντούσε. Δεν έβαλα κακό στο νου μου διότι μερικές φορές μου έλεγε ότι εργαζόταν υπερωρίες και ήταν πολύ απασχολημένος. Την Παρασκευή το πρωί, όμως, που ετοιμαζόμουν να πάνω στη δουλειά μου σκέφθηκα να περάσω από το σπίτι του να του αφήσω ένα μήνυμα στο αυτοκίνητο να μου τηλεφωνήσει. Οταν πήγα στο σπίτι είδα τα φώτα ανοικτά και από το παράθυρο της πόρτας το είδα το παιδί ξαπλωμένο πάνω στον καναπέ. Χτύπησα την πόρτα πολλές φορές αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Θυμήθηκα ότι είχα το κλειδί του σπιτιού του πήγα το πήρα άνοιξα μπήκα και μόλις το πλησίασα κατάλαβα ότι ήταν νεκρό».
Ο κ. Μίλερ είναι επί πολλά χρόνια μέλος, υποστηρικτής και παράγων στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Σολτ Λέικ Σίτι. Η σορός του Αλέξανδρου τέθηκε σε κοινό προσκύνημα στον παραπάνω ναό. Οι ιερείς πήγαν λίγα λεπτά μετά την άφιξη του σκηνώματος, έκαναν στα γρήγορα ένα Τρισάγιο, είπαν στον κ. Μίλερ ότι δεν μπορούν να κάνουν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία του με εντολή από τον Μητροπολίτη Ησαΐα και να φροντίσει να το πάει αλλού να το διαβάσουν το παιδί. Ο κ. Μίλερ είπε πως «μου είπε ο παπάς ότι ο Δεσπότης ο Ησαΐας του είπε ότι αν γίνει η κηδεία στην εκκλησία τη δική μας θα πρέπει να γίνει η κηδεία για κορίτσι κι όχι για αγόρι ή θα γινόταν η κηδεία χωρίς να ειπωθεί όνομα καθόλου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο έπειτα από τόσα που πέρασε. Το παιδί ερχόταν πότε-πότε στην εκκλησία και μου έλεγε μπαμπά θέλω να μη ξεχνάς ότι είμαι Ορθόδοξος».
Ο κ. Μίλερ με λυγμούς και κλάμα μας είπε, πως «βρέθηκα σε φοβερά δύσκολη θέση, έπρεπε να βρω εκκλησία να πει μια ευχή στο παιδί να κηδευθεί σαν χριστιανός κι έτσι πήγαμε στην First Unitarian Church (Προτεσταντική παραφυάδα) και έγινε εκεί η κηδεία».
Οταν τον ρωτήσαμε αν τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, είπε «όχι, διότι καταλαβαίνετε τότε ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, έτρεχα να φροντίσω τα της κηδείας και να βρω μια εκκλησία να διαβάσει το παιδί». Ανέφερε πως «αγαπάω την Ορθοδοξία με όλο μου το είναι, αλλά με αυτό που έγινε δεν συμφωνώ».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου