Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το ΚΚ Ρωσίας καλεί την Τουρκία να επιστρέψει την Αγία Σοφία στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2015

Ρώσοι κομμουνιστές ζητούν να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο Πατριαρχείο. Κλιμακώνεται η διπλωματική πίεση προς την Τουρκία την ώρα που ο Μεντβέντεφ κηρύσσει τον οικονομικό πόλεμο
Adtech Ad
Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο ζήτησαν την Τετάρτη ως ένδειξη καλής θέλησης της Άγκυρας και του Ισλάμ, Ρώσοι βουλευτές του "Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας" στη Ρωσική Δούμα.
"Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει από την πλευρά της την αποκατάσταση του ναού, για την οποία θα εργαστούν οι καλύτεροι Ρώσοι επιστήμονες και συντηρητές, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μνημείο για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη" δήλωσε ο Sergey Gavrilov του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA "Novosti".
Ο Sergei Gavrilov είναι συντονιστής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών της ρωσικής Δούμας.
Ο βουλευτής του ΚΚ Ρωσίας υπενθύμισε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τελετή εγκαινίων του Καθεδρικού Τεμένους, παρουσία μουσουλμανικών αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο και ηγετών κρατών, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.
Σύμφωνα με τον Gavrilov η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα ήταν ένα "φιλικό βήμα" τη δεδομένη χρονική μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα Τουρκίας-Ρωσίας. Παράλληλα, η Δούμα καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί.
Το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο. Ο ναός έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985.
Θεωρείται πάντως εξαιρετικά απίθανο από πλευράς Τουρκίας να υπάρξει θετική απάντηση σε ένα αίτημα που ακόμα δεν έχει υιοθετηθεί επισήμως από τη ρωσική κυβέρνηση.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου