Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2015

  • Το Λιμενικό διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα ξένου Τύπου και χαρακτηρίζει προϊόν μοντάζ βίντεο που -σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, φέρεται να δείχνει έλληνα λιμενικό να επιχειρεί να τρυπήσει λέμβο που μεταφέρει πρόσφυγες.
  • Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στο ζήτημα των hot spot ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δύσκολη, με εκατοντάδες να παρέμεναν το πρωί του Σαββάτου στον καταυλισμό στην ουδέτερη ζώνη έπειτα από την απόφαση ΠΓΔΜ και Σερβίας να περιορίσουν την είσοδο μόνο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς.
  • Στη Ρώμη μεταβαίνουν αύριο ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος προκειμένου να συμμετάσχουν στην Διάσκεψη του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με θέμα «Υγεία Προσφύγων και Μεταναστών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου.
  • Τη σορό 32χρονου Αμερικάνου τουρίστα, κινεζικής καταγωγής, εντόπισε το μεσημέρι του Σαββάτου ψαράς στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. Το άψυχο σώμα του 32χρονου άντρα, το οποίο ήταν βαριά χτυπημένο και σε κατάσταση διαμελισμού, εντόπισε ψαράς που περνούσε τυχαία από το σημείο. Η σορός αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή.
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Την ψήφο διεκδικούν οι Αδ.Γεωργιάδης, Β.Μεϊμαράκης, Κ.Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ., ενώ εάν χρειαστεί θα διεξαχθεί β' γύρος την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Δείτε αναλυτικά οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών.

Κόσμος

  • Εικόνες μέχρι πρότινος αδιανόητες για την ήρεμη πρωτεύουσα του Βελγίου κυριαρχούν στις Βρυξέλλες: «Συγκεκριμένες πληροφορίες» για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης όπως στο Παρίσι ανέβασαν στο υψηλότατο επίπεδο τον συναγερμό των Αρχών, έχουν βγάλει στο δρόμο οχήματα του Στρατού και έχουν κλείσει το μετρό τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Κλειστά μαγαζιά, μπαρ και εστιατόρια με οδηγία του δήμου, έρημοι οι δρόμοι της πόλης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μιλούν για αναζήτηση δύο τζιχαντιστών εντείνουν το πολεμικό κλίμα.
  • Περίπου 2.000 είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί το βράδυ του Σαββάτου στην ουδέτερη ζώνη με την ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση των Σκοπίων (και των επόμενων χωρών) να περιορίσουν τη διέλευση μόνο σε όσους προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Τα Σκόπια αναφέρουν πως έχουν επιταχύνει τη διέλευση για τις ομάδες που επιτρέπουν να περάσουν, αναφέροντας πως 4.840 πρόσφυγες από τις τρεις χώρες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή μέσα στην Παρασκευή. «Τις επόμενες ημέρες, θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» λέει ο Γ.Μουζάλας.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Να μην πλησιάζουν στο Κολοσσαίο συμβουλεύει τους τουρίστες η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρώμη, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
  • Το Παρίσι είχε ήδη φέτος γευτεί τον τζιχαντιστικό τρόμο, όμως οι επιθέσεις της Παρασκευής ήταν διαφορετικής τάξης με το Charlie Hebdo -στόχοι έγιναν τυχαίοι περαστικοί, δηλαδή δυνητικά ο καθένας- και έτσι το κεντρικό πλήγμα της τρομοκρατικής πράξης, δηλαδή η τρομοκράτηση του πληθυσμού, υπερτερούσε κατά πολύ σε ισχύ. Η γαλλική πρωτεύουσα προσπάθησε να αρνηθεί να υποκύψει στον τρόμο ενώ θρηνούσε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ατμόσφαιρα μόνιμου συναγερμού. Εικόνες μίας δύσκολης εβδομάδας.

Οικονομία

  • Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Euroworking Group συφώνησε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δόση από τον ESM. Ο ESM θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση.
  • Ανατροπές παντού φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή.
  • Με επιτυχία ολοκληρώνεται ο τρίτος από το 2013 γύρος ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών ομίλων. Alpha Bank και Eurobank κάλυψαν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress test της ΕΚΤ, ενώ Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς αναπλήρωσαν το έλλειμμα του βασικού σεναρίου της άσκησης.

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα στο 66΄, η Γιουβέντους νίκησε στο Τορίνο τη Μίλαν, 1-0 για τη 13η αγωνιστική του καμπιονάτο και προσπέρασε τους «ροσονέρι» κατά 1 βαθμό, στον πίνακα της βαθμολογίας. Νωρίτερα, Μπολόνια και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2, στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα», με τα τρία γκολ από τα 4 που σημειώθηκαν συνολικά στο παιχνίδι να προέρχονται από πέναλτι.
  • Η εντυπωσιακή πορεία με τις «επαγγελματικές» νίκες της Παρί Σεν Ζερμέν, συνεχίσθηκε και σήμερα, καθώς οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι του σαμπιονά, επικράτησαν εκτός έδρας της Λοριάν με 2-1, διευρύνοντας την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους. Η Μονακό επικράτησε 1-0 της Ναντ, επέστρεψε στις νίκες και παράλληλα έφτασε ακόμη πιο κοντά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Σε μία 3η διαδοχική ισοπαλία συμβιβάστηκε η Λιλ, 1-1 στην έδρα της Τρουά. Πέμπτος διαδοχικός αγώνας χωρίς ήττα για την Μονπελιέ, 3-1, στην έδρα της με τη Ρεμς, ενώ τέλος η Γκινγκάμπ νίκησε 2-0 την Τουλούζ.
  • Η εισήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή φαίνεται ότι επηρέασε τον Ανδρέα Παππά, με συνέπεια ο διαιτητής του συνδέσμου Αθηνών να αναβάλλει το ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο έμπειρος διαιτητής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έπεσαν πέντε φωτοβολίδες από την κερκίδα κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο για την αναγνωριστική βόλτα, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι ο τέταρτος διαιτητής, Μιχάλης Κουκουλάκης, είδε τις συμπλοκές που βρίσκονταν σε εξέλιξη πάνω από την φυσούνα και συγκεκριμένα στην θύρα 11.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου