Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2015

  • Σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, θα συνεχιστεί ο πόλεμος ευθυνών για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας.
  • Η κυπριακή αστυνομία ανέκρινε την Κυριακή έξι άτομα που τέθηκαν υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λόγω πληροφοριών της Interpol ότι μπορεί να πρόσκεινται σε ισλαμιστικά κινήματα.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν το προσφυγικό ζήτημα.
  • Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε το ποσό των 580.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν, στους συγγενείς του 52χρονου αστυνομικού διευθυντή Γ.Βασιλάκη, υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοΐδη, από τον θάνατό του στις 24 Ιουνίου 2010, όταν ανοίγοντας μια παγιδευμένη επιστολή εξερράγη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
  • «Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί ότι η μοναδική λύση είναι η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας μόνος του δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε» αναφέρει το κόμμα του κ. Βασίλη Λεβέντη σχολιάζοντας την έκκληση του πρωθυπουργού για εθνικό διάλογο.

Κόσμος

  • Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις, έπειτα από σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων αργά το βράδυ της Κυριακής.Μεταξύ των συλληφθέντων δεν είναι πάντως ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντελσλάμ.
  • Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι σώος μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών.
  • Υπό το φόβο επίθεσης ανάλογης του Παρισιού, οι Βρυξέλλες παραμένουν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, πυρετωδών ερευνών για πυρήνα τρομοκρατών. Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην βελγική πρωτεύουσα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, εκτός λειτουργίας το μετρό. Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας ενισχύεται...
  • Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεσσάρων exit poll για τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μετά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ αποκάλυψε την Κυριακή ότι είδε τον γάλλο πρόεδρο «σε κατάσταση σοκ» όταν έμαθε για τις επιθέσεις και τους καμικάζι γύρω από το Stade de France, ενώ παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στις 13 Νοεμβρίου.

Οικονομία

  • Μήνυμα πολιτικού περιεχομένου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας τονίζοντας ότι «η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, την κοινωνική και αντιπολιτευτική ανοχή για να εφαρμόσει τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την οριστική απομάκρυνση από τη "ζώνη κινδύνου" της χώρας και την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας».
  • Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Euroworking Group συφώνησε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δόση από τον ESM. Ο ESM θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση.
  • Ανατροπές παντού φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου