Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015

  • Με συνθήματα όπως «Η ζωή μας δεν χωρά σε πεντάμηνα - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!» κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα με συμβάσεις η διάρκεια των οποίων λήγει. Στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.
  • Κάτι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν δύο άγνωστοι για να τοποθετήσουν το σακβουαγιάζ με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται στο ΣΕΒ, όπως έδειξαν οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους. Το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνει μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και κράνη.
  • Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 7 - 8 μποφόρ.
  • «Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει τα εσωτερικά του κόμματος. Παρόμοια δήλωση έκανε απευθυνόμενος στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.
  • Νεκρό ανέσυραν οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από τα συντρίμμια νταλίκας που νωρίτερα «βούτηξε» στο κενό, σε χαράδρα βάθους περίπου 200 μέτρων, κάτω από την γέφυρα της Κρυσταλλοπηγής στην Εγνατία, στο ύψος της Παραμυθιάς, έναν άνδρα ο οποίος πιθανόν να ήταν ο οδηγός της.

Κόσμος

  • Μετά τους Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος συναντάται με τον ρώσο ομόλογό του στη διπλωματική εκστρατεία του για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι. Η πρόκληση της Μόσχας για τον Ολάντ δεν είναι μικρή, καθώς -παρά την συντριβή στο Σινά- στην αμοιβαία δυσπιστία για το ρόλο των εκατέρωθεν επιδρομών στη Συρία έχει προστεθεί το παγερό κλίμα με την Άγκυρα, την οποία αρχικά το Παρίσι έβλεπε στο κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών.
  • Ο πόλεμος ευθυνών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν ηχογράφηση από την «προειδοποίηση προς το ρωσικό μαχητικό» πριν την κατάρριψη, την ώρα που ο επιζών ρώσος χειριστής επιμένει πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. «Προσχεδιασμένη πρόκληση» η κατάρριψη λέει ο Λαβρόφ, σε αποκλιμάκωση καλούν οι χώρες της Δύσης.
  • Η αμερικανική εκδοχή των γεγονότων, όπως παρουσιάστηκε σήμερα, μάς αφήνει με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres, MSF) μετά τις ανακοινώσεις του αμερικανικού στρατού σχετικά με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των MSF στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 30 πολίτες. Οι MSF ζητούν εκ νέου ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα και δεν δέχονται την ερμηνεία του ανθρώπινου λάθους που δίνουν οι Αμερικανοί.
  • «Ανθρώπινο λάθος» ήταν ο βομβαρδισμός τον Οκτώβριο της κλινικής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, αναφέρει αμερικανική στρατιωτική έκθεση. Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, ο οποίος προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
  • Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι. Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ο Ολάντ είπε ότι θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και η Μέρκελ απάντησε: «Δεν μπορούμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με λόγια».  

Οικονομία

  • Αυξημένες εισφορές, κατά 12%, καλούνται να καταβάλουν έως τις 30 Νοεμβρίου στον ΟΓΑ 350.000 αγρότες.
  • Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split.
  • Μετά την πλήρωση των αιρέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης μετά των παραρτημάτων της από την Ελληνική Βουλή, η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για 5 χρόνια, αντίστοιχα. Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.

Αθλητισμός

  •  Την αποθέωση γνώρισε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που επέστρεψε στο Μάλμε 14 χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου ταξιδιού του, που είχε ως σταθμούς μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Τελευταία η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία συνέτριψε 5-0 τους πρωταθλητές Σουηδίας. Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 τη Γαλατασαράι) και Μπενφίκα (2-2 με την Αστάνα στο Καζακστάν) «έκλεισαν θέση» για τους «16» από τον 3ο όμιλο. Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά προκρίθηκαν αμφότερες αφού την ίδια στιγμή η Γκλάντμπαχ διέσυρε 4-2 τη Σεβίλη.
  • Τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης για το αυριανό παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής του Europa League αποκάλυψε η Στάικος Βεργέτης. Ο Ελληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναγκαιότητας της νίκης και ότι ο πρώτος στόχος είναι να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν.
  • Η αναμενόμενη κλήση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας για τα γεγονότα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με τη διοργανώτρια να καλεί τους «πράσινους» σε απολογία για το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου (09:30), ενώ την ίδια ημέρα θα εκδικαστεί η ένσταση της αθηναϊκής ομάδας κατά του κύρους του φύλλου αγώνα του ντέρμπι και το αίτημα για επανορισμό του αγώνα εντός 15 ημερών. Εκτός του Παναθηναϊκού, σε απολογία κλήθηκαν και η ΑΕΚ, Ηρακλής.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου