Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

infosolutions: Ποια είναι η εταιρεία που «κρέμασε» τις εκλογές της ΝΔ

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2015
ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ                                                   Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2015
infosolutions: Ποια είναι η εταιρεία που «κρέμασε» τις εκλογές της ΝΔ

Η infosolutions είναι μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Επιλέχθηκε δε, από την ίδια την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του της Ν.Δ. μετά από εξέταση πολλών προσφορών, διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.
Συνολικά, το κόστος της διαδικασίας υπολογιζόταν περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο αν αυτός χρειαστεί.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι άγνωστη στη Ν.Δ. αφού επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχε αναλάβει κι άλλα έργα, μικρού βέβαια, κόστους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers.
Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού.
Εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας.
Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με την "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" για παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Από την εποχή πάντως που η εταιρεία αναλάμβανε "εργάκια" της τάξης των 2.000 έως 7.500 ευρώ πέρασε με την προσφορά που έδωσε για τη διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ. σε άλλη οικονομική σφαίρα αφού η προσφορά της αν και φθηνότερη φέρεται να άγγιζε τα 700.000 και πλέον ευρώ.
Οι υπηρεσίες που θα παρείχε ήταν η κατασκευή ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε εκλογέας στο κάθε εκλογικό τμήμα και μέσω αυτού θα επιστοποιείτο ότι ο κάθε εμφανιζόμενος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ θα γινόταν μετάδοση-επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η παρουσίασή τους.
Παράλληλα, η εταιρεία έπρεπε να στείλει  τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, η σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και η τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, η επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς και η προμήθεια 2.500 tablets (αξίας περίπου 230.000 ευρώ).
Πάντως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε αμφισβήτηση σχετικά με τη δυνατότητα της Infosolutions να αντέξει μια τέτοια δύσκολη διαδικασία.
Μετά το φιάσκο και την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions. Στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται”.
Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.
Ως τελευταία εξέλιξη πρέπει να αναφερθεί ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει και υπέγραψε και δήλωση αποδοχής ευθύνης.
Πηγή: vimaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου