Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2015
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

Τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα σταμάτησαν ξαφνικά να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε ελληνική διπλωματική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti. «Υπήρχαν μηδενικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και είναι κατανοητό γιατί» δήλωσε η εν λόγω διπλωματική πηγή.

Η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τελευταία φορά που τουρκικά μαχητικά εμφανίστηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν η 25η Νοεμβρίου, δηλαδή μια ημέρα μετά την κατάρριψη του Sukhoi Su-24.

«Η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για την Αθήνα. Η Τουρκία και η Ελλάδα, παρότι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είναι αντίπαλοι εδώ και αιώνες. Οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει και ακόμα και σήμερα υπάρχουν εδαφικές διαφορές» αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today, και συνεχίζει: «Το 2014 καταγράφτηκε μια άνοδος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την τουρκική αεροπορία, καθώς καταγράφτηκαν 2.244 περιστατικά. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 1.233 φορές ενώ έγιναν και 31 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Τον Νοέμβριο, τις ημέρες πριν από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, έγιναν 50 παραβιάσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ μετά από την κατάρριψη του αεροσκάφους στην Τουρκία. «Η Αθήνα συμφωνεί με την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου για τις εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας, οι οποίες αντιβαίνουν στους στόχους της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου