Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2015
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

Τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα σταμάτησαν ξαφνικά να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε ελληνική διπλωματική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti. «Υπήρχαν μηδενικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και είναι κατανοητό γιατί» δήλωσε η εν λόγω διπλωματική πηγή.

Η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τελευταία φορά που τουρκικά μαχητικά εμφανίστηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν η 25η Νοεμβρίου, δηλαδή μια ημέρα μετά την κατάρριψη του Sukhoi Su-24.

«Η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για την Αθήνα. Η Τουρκία και η Ελλάδα, παρότι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είναι αντίπαλοι εδώ και αιώνες. Οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει και ακόμα και σήμερα υπάρχουν εδαφικές διαφορές» αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today, και συνεχίζει: «Το 2014 καταγράφτηκε μια άνοδος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την τουρκική αεροπορία, καθώς καταγράφτηκαν 2.244 περιστατικά. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 1.233 φορές ενώ έγιναν και 31 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Τον Νοέμβριο, τις ημέρες πριν από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, έγιναν 50 παραβιάσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ μετά από την κατάρριψη του αεροσκάφους στην Τουρκία. «Η Αθήνα συμφωνεί με την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου για τις εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας, οι οποίες αντιβαίνουν στους στόχους της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου