Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«Ενώνουν» τις δυνάμεις τους για τις εκδηλώσεις στην Αφή

Της Νάνσυ Σπυροπούλου

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2015

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «ενώνουν» τις δυνάμεις τους, με στόχο, αυτή τη φορά, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 21 Απριλίου 2016, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μαζί τους, φορείς και σύλλογοι από όλη την Ηλεία και όχι μόνο, για τηνδιοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα «πλαισιώσουν» τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού που θα συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο Αντιπεριφεριάρχης Ηλείας Γιώργος Γιωργόπουλος, μίλησαν γι’ αυτή τη συνεργασία, για τους φορείς και συλλόγους με τους οποίους ήδη αποτελούν μέλη της ομάδας εργασίας, για το χαρακτήρα των εκδηλώσεων καθώς και για την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Ολυμπίας, που σχεδιάζεται να ανοίξει τις πύλες του με μια σεμνή εκδήλωση.
Συμπράττουν μαζί τους…
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, βρίσκονται ήδη σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, με το Επιμελητήριο Ηλείας, το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και τον Δήμο Ήλιδας, καθώς και με τοΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με το οποίο ξεκίνησε η συνεργασία την περασμένη Άνοιξη, με το καθ’ όλα επιτυχημένο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
«Ένα τέτοιο γεγονός, με μεγάλη απήχηση παγκοσμίως, πρέπει  να αξιοποιηθεί κατάλληλα για την προβολή, της Ολυμπίας, της Ηλείας και συνολικά όλης της χώρας. Κι αυτό πρέπει να γίνει μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, με τη συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερο φορέων, θεσμών και ανθρώπων για να πλαισιωθεί η Τελετή Αφής» σχολίασε ο Δήμαρχος κ.Κοτζιάς, ευχαριστώντας, σε πρώτη φάση, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την συνεργασία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και αισιοδοξία ότι, από αυτή τη συνεργασία θα προκύψει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, εφάμιλλο της σημασίας της Τελετής Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού…
Εκτός από τους προαναφερθέντες φορείς, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εκφράσει την επιθυμία να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις αυτές, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΗλείαςΓιώργος Γεωργιόπουλος, θυμίζοντας τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής ΕλλάδαςΑπόστολου Κατσιφάρα με την Υπηρεσιακή Υπουργό Τουρισμού Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος «…χρειαζόμαστε και ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία. Αυτοί οι άνθρωποι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αγαπούν την Ολυμπία, γνωρίζουν καλά το πολιτιστικό προϊόν και μπορούμε μαζί να διοργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αποκάλυψε μάλιστα πως έχει προηγηθεί πολύμηνη και εντατική εργασία και συνεργασία γι’ αυτό το σκοπό και πια, υπάρχει ένα πρώτο πλαίσιο προτάσεων για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα πριν την Αφή, για 5 ή 7 ημέρες, και θα περιλαμβάνουν δράσεις μουσικές, θεατρικές, αγροτουριστικές και εκπαιδευτικές, με τη συμμετοχή και του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής και όχι μόνο. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε και τη συνεργασία της ΕΟΕ και της ΔΟΕ αν χρειαστεί, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε.
Μια μεγάλη εκδήλωση για το Μουσείο…
Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος κ. Κοτζιάς όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος, διαβεβαίωσαν ότι την 21η Απριλίου το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ανοιχτό για το κοινό - και μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για τη διοργάνωση μιας σεμνής εκδήλωσης για την επαναλειτουργία του - ενώ καταβάλλεται από κοινού προσπάθεια για την επισκευή και αναβάθμιση του Μουσείου που θα διασφαλίσει και την καθημερινή πια λειτουργία του, και πέραν της περιόδου της Τελετής Αφής.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου