Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2015

  • Τη συγκρότηση διακομματικών επιτροπών για τα ζητήματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης αναμένεται να προτείνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις επιφυλάξεις τους. Το συμβούλιο των αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.
  • Στην πληγείσα από τον πρόσφατο σεισμό Λευκάδα, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου απηύθυνε χαιρετισμό.
  • Μία 18χρονη τραυματίστηκε σοβαρά όταν προσπάθησε να περάσει τις γραμμές του τρένου στους Αγίους Αναργύρους με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία.
  • Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κορουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.
  • «Κεντρικό ρόλο» διαδραματίζει η Ελλάδα στο διάλογο της ΕΕ με την Τουρκία, σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, καθώς το κεντρικό ζήτημα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται» δήλωσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και διευκρίνισε ότι το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες της ελληνικής με την τουρκική Ακτοφυλακή. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου κοντά σε μια κλινική αναπαραγωγικής ιατρικής στο κεντρικό Κολοράντο.
  • Με χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού στηρίζει η Ρωσία τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση.
  • Προπαρασκευαστική συνάντηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας θα έχουν την Κυριακή στις Βρυξέλλες (15.00 ώρα Ελλάδας) οι επτά χώρες που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες του κοινοτικού προϋπολογισμού, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ενόψει της Συνόδου.
  • Προσχηματικό χαρακτήρισε τον διάλογο που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας για το ασφαλιστικό και τα άλλα μείζονα ζητήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ξεκαθάρισε πως θα ακούσει μεν όσα έχει να πει ο πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό, όμως τις θέσεις του κόμματός του θα τις αναπτύξει αποκλειστικά και μόνο στη Βουλή.
  • Βομβιστής αυτοκτονίας αιματοκύλισε σιιτική πομπή στο κρατίδιο Κάνο της Νιγηρίας. Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οικονομία

  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, στο πλαίσιο έργων αναβάθμισης έχει προγραμματίσει εργασίες στις υπολογιστικές υποδομές της για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι προσβάσιμα τα portals www.gsis.gr και www.minfsansimera.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου.
  • «Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό εν όψει του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Ο υπουργός τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες» συντάξεις.
  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) έμεινε σταθερός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρωζώνη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αθλητισμός

  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ενώ εξήγησε και το λόγο για τον οποίο παρενέβη στη σημερινή συζήτηση της ένστασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον αθλητικό εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, για «τα εκτεταμένα επεισόδια που αγνοήθηκαν πλήρως και αδικαιολόγητα», ενώ επισημαίνεται ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι είναι o Παναθηναϊκός.
  • Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, οι ψυχολόγοι θα είχαν ενδιαφερθεί έντονα για κάποιον «ασθενή» ο οποίος -ως σύγχρονος προφήτης- θα προέβλεπε ότι το ματς Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν ντέρμπι κορυφής και μάλιστα με συμπληρωμένο το 1/3 της Premier League. Το ντέρμπι της Λεβερκούζεν με αντίπαλο τη Σάλκε, ξεχωρίζει απ΄το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Bundesliga.
  • Δύσκολη αποστολή έχει το Σάββατο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα παίξει στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή (19:30) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Σε αυτό το ματς θα κάνει ντεμπούτο (μετά τη ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) ο Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο των «πρασίνων». Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ανοίξει με τα ματς Ατρόμητος-Πανθρακικός (15:00) και Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (17:15).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου