Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Βόμβα» από Ντόρα»: Σαμποτάζ την Κυριακή, ίσως νοθεία και στις εκλογές του 2009

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2015
ΝΕΟΣ ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΝΔ
«Βόμβα» από Ντόρα»: Σαμποτάζ την Κυριακή, ίσως νοθεία και στις εκλογές του 2009
Νέες "φωτιές" στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία βάζουν οι δηλώσεις που έκανε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όχι μόνο άφησε να εννοηθεί ότι την Κυριακή μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ καταγγέλλοντας παρέμβαση συμφερόντων, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 με αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά ήταν προϊόν νοθείας.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον -και πολιτικό και οικονομικό- και σε κανέναν εκτός ΝΔ να προσπαθήσει να αποφασίσει για τα δικά μας θέματα" διεμήνυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω του Mega, αρνούμενη ωστόσο να πει περισσότερα.
Ερωτηθείσα εάν πιστεύει πως την περασμένη Κυριακή υπήρξε σαμποτάζ και πως το σύστημα έπεσε σκοπίμως, απάντησε πως δεν το αποκλείει. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την απορία που διατύπωσε μία φίλη της σε συνομιλία που είχαν λέγοντας με νόημα: "Εδώ μια γιορτή κάνουμε και ανάβουμε και σβήνουμε τα φώτα να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μας πέσουν και αυτό είναι δυνατόν να συμβεί;".
"Επειδή συνέβη και πολύ σωστά είπε ο κ. Δρυμιώτης πως και η ΝASA την έπαθε μια φορά, η ουσία είναι τώρα να μην την ξαναπάθουμε" συμπλήρωσε.
Μιλώντας στο Mega και επικαλούμενη την εμπειρία του 2009, η κ. Μπακογιάννη τόνισε εμφατικά την ανάγκη να διασφαλιστεί μια αδιάβλητη διαδικασία, επισημαίνοντας πως το αδιάβλητο είναι "η ισχύς και η ενότητα για την επόμενη μέρα".
Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές στις οποίες ήταν η ίδια υποψήφια, είπε ότι και τότε υπήρξαν "πάρα πολλά προβλήματα". "Το 2009 έπεσαν τα μηχανήματα 4 ώρες, άρα εκείνη την ώρα έγιναν πράματα και θάματα" επισήμανε.
Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι στο διάστημα αυτό αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, είπε ότι τότε το αποδέχθηκε για δικούς της λόγους και πρόσθεσε: "Πίστεψα εκείνη την ώρα ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να μην είναι στα ποσοστά εκείνα, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να το αποδεχτώ και αυτό έπραξα και ουδέποτε το έθεσα σε αμφιβολία. Σήμερα, με την εμπειρία του 2009, ενημέρωσα όλους τους υποψηφίους και τους είπα για να μην ξανασυμβούν αυτά, παρακαλώ πάρα πολύ προσέξτε!".
Η κ. Μπακογιάννη, μάλιστα, είπε πως αυτό που πρέπει να συζητήσει στη κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι "να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η διαδικασία να είναι αδιάβλητη" και να τηρηθεί πραγματικά το καταστατικό.
Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, εξέφρασε την αντίθεσή της με την κίνηση αυτή λέγοντας πως αν την είχε ρωτήσει θα του έλεγε ότι δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί. "Κατά τη γνώμη μου στη φάση αυτή αυτό το οποίο χρειαζόταν ήταν να παραμείνουν όλοι στη θέση τους, και ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τζιτζικώστας. Έκαναν δύο μήνες έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, δεν χρειαζόταν στο τέλος να δημιουργηθούν αυτές οι εντάσεις" ανέφερε.
Για τους λόγους παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, η βουλευτής της ΝΔ παρέπεμψε στις δηλώσεις του ίδιου ο οποίος -όπως είπε- "ήταν σαφής, από τον κ. Σαμαρά μέχρι βουλευτές και ανθυποψηφίους του ζητήθηκε να παραιτηθεί".
Στο πλαίσιο τη συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η εκλογή νέου αρχηγού θα γίνει "όσο πιο γρήγορα γίνεται", προσθέτοντας πως "μέχρι τότε δεν θα απογοητεύσουμε τους Νεοδημοκράτες".
"Περάσαμε μια δύσκολη ώρα, αλλά η ΝΔ θα σταθεί στα πόδια της, θα ξανασηκωθεί. Η ΝΔ είναι εδώ, είναι παρούσα, έχει μαχητική κοινοβουλευτική ομάδα και θα κάνει την αντιπολίτευσή της, αυτός είναι ο στόχος μας" σημείωσε.
Πηγή: Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου