Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το δρομολόγιο Μπάρι-Πάτρα φέρεται να έκανε ο μακελάρης του Παρισιού

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015Στις αρχές Αυγούστου

Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά
Το δρομολόγιο Μπάρι-Πάτρα φέρεται να έκανε ο μακελάρης του Παρισιού
Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
«Έφθασε στο Μπάρι την 1η Αυγούστου με έναν φίλο του, με αυτοκίνητο. Επιβιβάσθηκε με το Ι.Χ. για την Πάτρα και από εκεί εξαφανίσθηκε για πέντε ημέρες, φτάνοντας, ίσως, στην Συρία» έγραψε η Corriere della Sera.
Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά «ξαναεμφανίσθηκε» μετά από πέντε ημέρες, επιστρέφοντας από την Πάτρα στο Μπάρι.
Στη συνέχεια φέρεται να διέσχισε την Ιταλία και στην συνέχεια να επέστρεψε στο Βέλγιο. Ο φίλος του, με τον οποίο ταξίδευε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Messaggero, είναι ο 26χρονος βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής Αχμέντ Νταχμανί, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Την 6η Αυγούστου, το αυτοκίνητό τους πήρε κλήση στην περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Μπορεί, δηλαδή, ο Σαλά να επέστρεψε στο Βέλγιο όχι απευθείας από την Γαλλία, αλλά περνώντας από την Αυστρία.
Οι εισαγγελίες του Μπάρι και της Ρώμης διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, αλλά και για τυχόν «ιταλικές διασυνδέσεις» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, ερωτηθείς σχετικά από την La Reppublica, απάντησε:
«Επρόκειτο για ευρωπαίους πολίτες με κοινοτικά διαβατήρια και ελευθερία διέλευσης. Πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού, δεν ήταν καταζητούμενοι, δεν ήταν φυγόδικοι, προς σύλληψη. Όταν οι πολίτες έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
«Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν πάντως να εξακριβώσουν ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά πέρασε από το Μπάρι με φέρι» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου