Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τρ. Αλεξιάδης: «Στοίχημα» της κυβέρνησης ο πλήρης έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015

Πυρά από τον ανεξάρτητο βουλευτή Στ. Παναγούλη για 10μηνη ολιγωρία
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του οικονομικού επιτελείου εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στ. Παναγούλης με αφορμή την πορεία των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ και άλλων (λίστες Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, Μ. Βρετανίας κλπ.) με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού. 

Τρ. Αλεξιάδης: «Στοίχημα» της κυβέρνησης ο πλήρης έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ
Με αφορμή σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι ενώ στο παρελθόν είχε ρίξει το βάρος της στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, εδώ και δέκα μήνες δεν έπραξε τίποτα. Μάλιστα ειρωνεύθηκε τις προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών απονέμοντάς του συγχαρητήρια για το γεγονός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι συνέλαβαν με χειροπέδες 92χρονο καστανά επειδή δεν εξέδιδε αποδείξεις, λέγοντας ότι στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, λίγα μέτρα πιο πέρα από το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει και ένας λούστρος που δεν δίνει αποδείξεις…
Ο κ. Παναγούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποστελέχωση του υπουργείου όσον αφορά τους ελέγχους και το οποίο διαθέτει 20 ελεγκτές ενώ απαιτούνται 300, αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Κατηγόρησε δε τους αρμόδιους υπουργούς ότι «γυρνάνε στα κανάλια, πού να μείνε καιρός να ελέγξουν την λίστα Λαγκάρντ», ενώ αναφερθείς στον τέως υπουργό κατά της διαφθοράς Π. Νικολούδη είπε ότι «εξαφανίστηκε αλλά δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση γιατί έφυγε». «Μήπως γιατί ήθελε να ελέγξει τα 2,5 δισ. ευρώ από την λίστα Λαγκάρντ;», διερωτήθηκε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «έχει ολοκληρώνει την εξαθλίωση των προηγούμενων κυβερνήσεων» μειώνοντας κι άλλο τα εισοδήματα των πολιτών που βλέπουν να έρχεται «η ολοκληρωτική καταστροφή των κοινωνικών τάξεων που αγωνίστηκαν για να έρθει η ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».
«Δεν δεχόμαστε ότι δεν κάναμε τίποτα. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε με την ταχύτητα που έπρεπε, αλλά θα ελεγχθούν όλες οι λίστες», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι ιάλλο να προσπαθείτε μια συνολική απαξίωση και έναν μηδενισμό». «Αν ενοχλεί ότι χτυπάμε την διαφθορά και την διαπλοκή, τότε το καταλαβαίνω», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι «ούτε να συγκαλύψουμε ούτε να αδρανήσουμε, αλλά να κάνουμε πιο γρήγορα τη δουλειά μας». «Οι ευθύνες είναι ανά υπουργείο και ανά υπουργό», πρόσθεσε τονίζοντας ότ «οι υποθέσεις είναι πάρα πολλές και η οργάνωση του ελέγχου μέχρι τώρα ήταν λάθος», κάτι που επανασχεδιάζεται, όπως διευκρίνισε.
Και ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω ειδικά για την λίστα Λαγκάρντ». Όπως διευκρίνισε μάλιστα «στοίχημα της κυβέρνησης και προσωπικά, είναι αυτοί που προσπάθησαν να συγκαλύψουν πολιτικούς φίλους, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και δημοσίους υπαλλήλους, να οδηγηθούν στο δημόσιο ταμείο για να πληρώσουν το μάρμαρο». «Κανένας δεν θα γλυτώσει από τον καταλογισμό των φόρων», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου