Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αλαβάνος: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει «με πίσσα και πούπουλα»



Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015

Xαιρετισμό στη πανελλήνια συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, που διεξήχθη το Σαββατοκύρικο, απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος και πολιτικός «πατέρας»- κατά πολλούς- του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όμως εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση φτάνοντας μάλιστα να υποστηρίξει πως αυτή θα πρέπει να «φύγει με πίσσα και πούπουλα, δηλαδή με την ίδια ηθική αποδοκιμασία που έδειξε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ.Αλαβάνος υποστήριξε πως σήμερα ο κόσμος της Αριστεράς στην Ελλάδα, βιώνει συναισθήματα λύπης, ντροπής αλλά και ενοχές, παραίτηση και απογοήτευση και τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αδικήσει το Μεϊμαράκη όταν κατηγορεί την κυβέρνηση με χαρακτηρισμούς περί «μνημονιακής αριστεράς», «νεοφιλελεύθερης αριστερά». 
Αναφέρθηκε όμως και στα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση: «Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ. Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο; Αύξησε την  τιμή. Πού  αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ. Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε συν 20 λεπτά. Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρουν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ.
Με τι πληρώνεσαι;  Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη».
Και καταλήγει πως «δεν πρόκειται για μια αριστερή παρένθεση» αλλά για «μια τερατογένεση...για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς...Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη  όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του:  καθηγητές  Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις....Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα ,  με την ηθική αποδοκιμασία που έφυγε ο Παπανδρέου...».
Εκτίμησε δε πως το κόμμα δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς και πως ο χρόνος της κυβέρνησης Τσίπρα «με αυτή τουλάχιστον τη μορφή είναι μετρημένος...».
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου