Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2015

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω διεξαγωγής του «2ου Athens Santa Run».
  • «Σύντομα θα αποτελέσει ένα κακό παρελθόν για την πατρίδα μας», ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχόλιό του με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό αν νοιώσει ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του να παραιτηθεί.
  • Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει: «Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει, μπροστά στον κίνδυνο αποκάλυψης της αλήθειας για τις ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο».
  • Έξι ώρες διήρκεσε το μαραθώνιο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το μεγάλο «αγκάθι» της συνάντησης, το ασφαλιστικό. Για το προσφυγικό υπήρξε σύγκλιση σε ορισμένα σημεία. Συμφωνία υπάρχει επίσης για αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς και για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, με ενστάσεις από πλευράς ΝΔ. Η ανακοίνωση της Προεδρίας με τα αποτελέσματα της συνάντησης.
  • Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα σημεία στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτοί που έχουν την οικονομική, θεσμική και ηθική ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα «απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης ή την απαραίτητη σοβαρότητα» και χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατώτερο των περιστάσεων».

Κόσμος

  • Στα μέτρα της Άγκυρας επιχειρεί ο Ντόναλντ Τουσκ να «ράψει» το πλαίσιο που θα συμφωνηθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα μπλοκάρει την πορεία των προσφύγων προς στην Ελλάδα και είναι έτοιμοι να παρέχουν ως αντάλλαγμα στην Αγκυρα 3 δισ. ευρώ, απόφαση που έχει προκαλέσει επικρίσεις.
  • Περιοριστικά μέτρα στον τουριστικό τομέα και τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων επιβάλλει η Ρωσία, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράφει το σχετικό διάταγμα. Τα περισσότερα μέτρα, αντίποινα στην κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi, προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ με το ξεκίνημα του 2016. Μεταξύ των μέτρων, θα είναι και απαγόρευση επέκτασης ορισμένων συμβάσεων εργασίας σε Τούρκους που εργάζονται στη Ρωσία -που μπορεί να σημαίνει απολύσεις Τούρκων υπαλλήλων στη ρωσική επικράτεια. Οι κυρώσεις μπορούν μόνο να βαθύνουν την κρίση, απαντά τούρκος αξιωματούχος.
  • Δακρυγόνα στην Κωνσταντινούπολη, ένταση στο Ντιγιάρμπακιρ: Ο θανάσιμος πυροβολισμός τού Ταχίρ Ελτσί, προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και δικηγόρου γνωστού για την ενασχόλησή του με το Κουρδικό, δυναμιτίζει το κλίμα στην Τουρκία. Το φιλοκουρδικό HDP μιλά για «πολιτική δολοφονία» κάλεσε σε διαδηλώσεις, ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν αποκλείει να χτυπήθηκε από διασταυρούμενα πυρά.
  • Η γαλλική πρωτεύουσα, στον απόηχο των βάρβαρων επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το σκηνικό της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP 21) και ψάχνει τη χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας και κανονικότητας -στην οποία, αναγκαστικά για τέτοιες διοργανώσεις, συγκαταλέγονται και οι διαδηλώσεις. Απαγορευση εισόδου στη χώρα για 1.000 «ενδεχομένως επικίνδυνα» άτομα, σε κατ' οίκον περιορισμό άλλοι 24 οικολόγοι ακτιβιστές.
  • Μετά τους τρεις νεκρούς στο νέο περιστατικό ένοπλης επίθεσης στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε ξανά το πλαίσιο που ρυθμίζει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ: «Πρέπει να γίνει κάτι με την εύκολη πρόσβαση σε όπλα» είπε στον απόηχο της επίθεσης. Ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Οικονομία

  • «Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας» προσθέτει.
  • Διαψεύδει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στο ΑΠΕ του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες φοροφυγάδων αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.
  • Ραντεβού με την Εφορία θα έχουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, τουλάχιστον ώς τον Δεκέμβριο του 2016, αφού για λόγους αύξησης της εισπραξιμότητας το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να σπάσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2016 σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις. Δείτε αναλυτικά τις φορολογικές υποχρέωσεις για κάθε μήνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου