Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έντονος διάλογος Μεϊμαράκη - Γεωργιάδη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής

Κουβέντες... του δημοτικού!!!
Aρχικά ο κ. Γεωργίαδης ανέφερε πως: «Δεν ζήτησα την παραίτηση Μεϊμαράκη για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί θεώρησα τη στιγμή εκείνη που η ΝΔ ήταν σε ένα φιάσκο και είχαμε δώσει στον κόσμο μας τόση μεγάλη πίκρα, έναν κόσμο από τον οποίο εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη στο μέτρο που μου αναλογεί ευθύνη, είναι η μικρότερη, αλλά να το δεχθώ».
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τοποθέτησή του στην εκπομπή «στον ενικό» με αφορμή την παραίτηση του τόνισε πως: «To να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση» και συνέχισε λέγοντας πως: «εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ».
«Αφού αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω με τη δημοκρατική μου ευαισθησία να υποβάλλω παραίτηση. Αν ο κ. Σαμαράς την εμπιστοσύνη του, μου την ξαναδώσει εγώ δεν παραιτούμαι» σημείωσε o πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Αν δεν πάρει δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και ορίζω ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη».
Εκείνη τη στιγμή ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Τον αγαπώ πολύ αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του», με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Τα αισθήματα είναι αμοιβαία αλλά εγώ κάνω διάλογο με αυτούς που αγαπώ».
Ωστόσο λίγο αργότερα, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έκανε την τοποθέτησή του στην τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Μεϊμαράκης του απάντησε.
«Εφόσον είστε ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά του λέτε αύριο να διαψεύσει;» του είπε.
«Είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς και ήταν τιμή μου που ήμουν υπουργός του όπως τιμή σας ήταν που ήσασταν πρόεδρος της βουλής του. Δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
«Όχι, δεν είναι εχθρός μας . Αυτό να το καταλάβει ο κ. Σαμαράς» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Το ξέρει ο κ. Σαμαράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αφού το ξέρει και δεν παίρνει εμένα τηλέφωνο και παίρνει εσάς; Αύριο το πρωί που θα σας πάρει του λέτε να κάνει μια διάψευση;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Εγώ τον πήρα. Όπως μπορείτε να τον πάρετε και εσείς», απάντησε ο κ Γεωργιάδης.
«Ωραία. Μπορείτε να τον πάρετε να κάνει μια διάψευση;» του είπε ο κ Μεϊμαράκης.
«Δεν μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο τον κ. Σαμαρά και να λύσετε μια παρεξήγηση;» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.
«Δηλαδή ο πρώην πρόεδρος μπορεί να κάνει διαρροές; Δεν βοηθούν αυτά. Βλέπετε τι θα γίνει στο debate; Αυτά θέλω να αποφύγω» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Το να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση μόνο καλό θα κάνει στη ΝΔ» του είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αυτό που κάνετε τώρα δεν κάνει καλό στη ΝΔ, ούτε σε εσάς και σε εμένα. Αυτό θέλω να αποφύγω...» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αποχώρησε από τη συζήτηση.
«Εγώ θέλω να τονίσω ότι debate μπορεί να γίνει μόνο με τους τέσσερις γιατί αν γίνει με τους δύο θα είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να επιλέξει αντίπαλο κι αυτό δεν είναι ούτε ηθικά δίκαιο ούτε σωστό» τόνισε πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη να γίνει debate μόνο με τον κ. Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου