Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

B.Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά η κατάρριψη του αεροσκάφους»

Πούτιν: Θα υπάρξουν συνέπειες

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία το πρωί της Τρίτης. Ο Πούτιν, που είχε επίσημη συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος του εξέφρασε τα συλληπητήριά του, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη από αυτό που συνέβη σήμερα».
Το αεροσκάφος μας έπεσε από πύραυλο, σε έδαφος της Συρίας, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας, επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος και δήλωσε κατηγορηματικά: «Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός».
Η κατάρριψη του αεροσκάφους ξεπερνά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, συνέχισε και προχώρησε επιτιθέμενος στην Τουρκία για τις σχέσεις της με τους τρομοκράτες: «Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον».
«Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας» κατέληξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. 
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτηρίζε το γεγονός «πολύ σοβαρό», ενώ πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τον τουρκικό στρατό, κάτι που πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει η τουρκική πλευρά. Ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος επρόκειτο να έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία για το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και για το Κυπριακό, θα συμμετείχε στη συνεδρία της Ομάδας Κοινού Σχεδιασμού του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας. 
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία "πολύ σοβαρό γεγονός", αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.
"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Αμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος", δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.
"Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις, να κάνουμε δηλώσεις, χωρίς να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα", είπε.
"Είναι πιθανόν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) θα θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά (της Ιορδανίας Αμπντάλα) και ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου