Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Φιλέλληνας ο νέος Δήμαρχος του Lowell Massachusetts

Ο Edward Kennedy είναι ο νέος Δήμαρχος της ιστορικής πόλης του Λόουελ.

Σκληρή μάχη έγινε για την εκλογή του νέου Δημάρχου στη πόλη Lowell αφού ο νυν Δήμαρχος Ροντνέϋ Ελλιοτ διεκδικούσε την επανεκλογή του. 

 Υποψήφιος όμως ήταν και ο επί δώδεκα χρόνια δημοτικός σύμβουλος κ. Έντουαρντ Kέννεντυ και οι ψήφοι είχαν μοιραστεί 4 – 4 με τον Ελληνικής καταγωγής δημοτικό σύμβουλο Μπιλ Σαμαράς να είναι η ψήφος που αναδείκνυε τον νικητή αφού μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου οι 9 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν είχαν χωριστεί σε δύο “στρατόπεδα”.
Οι πιέσεις προς τον Μπιλ Σαμαρά ήσαν μεγάλες. 
Το στέλεχος της Ελληνικής κοινότητας κ. Βασίλης Καυκάς ο οποίος έχει προσωπική φιλία με τον Έντουαρντ Κέννεντυ ήταν ο πρώτος που πλησίασε το κ. Σαμαρά και του ζήτησε να ψηφίσει τον Κέννεντυ. Πέρασε μία εβδομάδα που τα προγνωστικά έδιναν και έπαιρναν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου αφού η ψήφος το κ. Βασίλη Σαμαρά θα έβγαζε τον επόμενο Δήμαρχο.
Την περασμένη Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου προσωπικές κατ' ιδίαν συναντήσεις του Βασίλη Καυκά με πολιτικούς παράγοντες της πόλης απέδωσαν καρπούς. Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου αργά το βράδυ, έγινε συνάντηση Βασίλη Καυκά με Έντουρντ Κέννεντυ στο γειτονικό στο Lowell προάστιο Tewksbury. Την άλλη ημέρα ο κ. Σαμαράς άναψε “πράσινο φως” υπέρ του φιλέλληνα Κέννεντυ. Και την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς δήλωσε δημόσια ότι θα ψηφίσει τον Κέννεντυ για δήμαρχο.

Πως έγινε η φιλία του Βασίλη Καυκά με τον Κέννεντυ;
Θυμάστε πριν τρία χρόνια όταν ο τότε Δήμαρχος του Λόουελ Patrick Murphy πρόσβαλε την Ελληνική Κοινότητα με το να πάρει την προτομή του Περικλή (δώρο της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης) και αφού του φόρεσε πράσινο κασκόλ (Ιρλανδικό σύμβολο) και σκούφο την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου πήγε βόλτα σε μία μπυραρία να πιει μπύρα και έβγαλε φωτογραφία με την προτομή του Περικλή!

Mayor Patrick Murphy posed for a picture with Pericles at the Old Court, trying to make light of the controversy about the bust’s placement in City


Τότε έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τον κ. Καυκά που ξεσήκωσε την Ελληνική Κοινότητα εναντίον του Δημάρχου ενώ παράλληλα πλησίασε τους δημοτικούς συμβούλους και ζήτησε να “δικάσουν” τον Patrick Murphy. Αξιωματούχοι από την Ελληνική Κοινότητα πήγαν σε hearing του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν να "καταδικάσουν" τον Δήμαρχο. Πράγματι μετά από την κατακραυγή εναντίον του Δημάρχου Patrick Murphy το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 8-0 τάχτηκε εναντίον του Δημάρχου και του ζήτησε όπως εντός ενός μηνός να συναντηθεί με τους αξιωματούχους της Ελληνικής Κοινότητας και να ζητήσει συγγνώμη.
Ο Δήμαρχος Patrick Murphy ζήτησε να πάνε οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κοινότητας στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Ο κ. Καυκάς αφού συνενοήθηκε και με τους άλλους αξιωματούχους της Ελληνικής Κοινότητας είπε ΟΧΙ, και ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους Εντουαρντ Κέννεντυ και Ρίτα Μερσιερ να πουν στο Δήμαρχο να πάει ο ίδιος ο Δήμαρχος στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας και να ζητήσει συγγνώμη
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε πάλι και μετά τις πιέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο τότε Δήμαρχος Patrick Murphy πήγε σαν "βρεγμένη γάτα" στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας όπου τον υποδέκτηκαν μεταξύ των άλλων και οι:  Δημήτριος Ματθαίος, Γεώργιος Ζαχαρούλης, Βασίλειος Καυκάς, οι Προέδροι των ενοριών της Αγίας Τριάδας και Μεταμορφόσεως και άλλοι.  Ο Δήμαρχος κ. Μurphy ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα εκεί ο κ. Καυκάς του είπε “Έχεις κάποιο πρόβλημα με την Ελληνική Κοινότητα, είσαι ανθέλληνας ή βλάκας;” Ο Δήμαρχος έγινε κατακόκκινος και ζήτησε πάλι συγγνώμη.
Από τότε δημιουργήθηκε μία φιλία μεταξύ Βασίλη Καυκά και Κέννεντυ. Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξει του Δημοτικού Συμβουλίου η βοήθεια για την επανεκλογή του κ. Κέννεντυ από το Βασίλη Καυκά ήταν ουσιαστικής σημασίας.
Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου, 2016 ο Edward Kennedy με την Ελληνική βοήθεια θα είναι ο νέος Δήμαρχος του Lowell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου