Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώτος Ελληνας στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του ΟΗΕ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2015

Για πρώτη φορά Έλληνας δικαστικός λειτουργός επελέγη από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αξιοκρατική και σκληρή διαγωνιστική διαδικασία ως δικαστής στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αφήνοντας εκτός σημαίνουσες νομικές προσωπικότητες που είχαν προταθεί από χώρες, όπως η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία.
Πρόκειται για τον Δημήτριο Ράικο, Έλληνα δικαστή των διοικητικών δικαστηρίων, αναπληρωτή  καθηγητή του διοικητικού δικαίου ο οποίος κατείχε και τη θέση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για τις Δημόσιες Συμβάσεις.
Ο κ. Ράικος, διαπρεπής νομικός με πλούσιο συγγραφικό έργο, διεθνή παρουσία και σημαντική ακαδημαϊκή και δικαστική προσφορά εκτόπισε προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς που μετείχαν στην αξιολόγηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και επελέγη για τη σημαντικότατη θέση του Δικαστή του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου του ΟΗΕ συγκεντρώνοντας 93 ψήφους από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η επιλογή του, εξαιρετικά τιμητική για τη ελληνική δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία, είναι η πρώτη για τη χώρα μας σηματοδοτώντας τις δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων και μάλιστα στο θεσμικό πεδίο των δικαστικών αρχών.

Πηγή: enlefko.fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου