Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Μπεν Κάρσον: Οι καταυλισμοί των προσφύγων είναι αρκετά ωραίοι

Τι του λες τώρα αυτού;  

Αλλά, αυτός πήγε για τουρισμό

Εικόνα από τον προσφυγικό καταυλισμό Ζατάρι της Ιορδανίας, τον οποίο ο Κάρσον βρήκε αρκετά ωραίο.
Μπεν Κάρσον: Οι καταυλισμοί των προσφύγων είναι αρκετά ωραίοι
Ο Μπεν Κάρσον, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή ότι βρήκε έναν καταυλισμό σύρων προσφύγων που επισκέφθηκε στην Ιορδανία «αρκετά ωραίο» και πως οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα πρέπει είτε να παραμείνουν είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους παρά να πάνε στις ΗΠΑ.
Ωστόσο ο Κάρσον, ένας από τους πολιτικούς που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε από την Ιορδανία σχετικά με το τί θα κάνει ο ίδιος προκειμένου να ηττηθούν οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην Συρία, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή των προσφύγων στην χώρα τους.
Αφού συναντήθηκε με πρόσφυγες σε καταυλισμό στην Ιορδανία, ο 64χρονος Κάρσον, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι «η πραγματική τους επιθυμία είναι να επανεγκατασταθούν στην Συρία».
«Ωστόσο είναι ικανοποιημένοι που βρίσκονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς εφόσον οι καταυλισμοί αυτοί χρηματοδοτούνται επαρκώς. Να επισημάνουμε ότι σε αυτούς τους καταυλισμούς λειτουργούν σχολεία, υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας που είναι πραγματικά αρκετά ωραίοι. Και διατίθενται κάθε είδους πράγματα που κάνουν τη ζωή πιο υποφερτή» προσέθεσε ο ίδιος.
Επίσης, υπερασπίστηκε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτόν το μήνα, όταν συνέκρινε την στάση των Αμερικανών απέναντι στους σύρους πρόσφυγες με τον φόβο απέναντι σε έναν λυσσασμένο σκύλο.
«Οι Σύροι και οι άνθρωποι εδώ κατανοούν απόλυτα τί εννοούσα» είπε ο Κάρσον στην εκπομπή Meet The Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Να μην εκθέσουμε τους Αμερικανούς σε κίνδυνο»
«Μόνο τα μέσα ενημέρωσης στην χώρα μας θεωρούν ότι αποκάλεσα τους Σύρους σκυλιά. Εδώ κατανοούν ότι μιλούσαμε για τους τζιχαντιστές, τους ισλαμιστές τρομοκράτες».
Ο Μπεν Κάρσον επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ζατάρι, όπου καταφεύγουν οι Σύροι για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο στην χώρα τους, και συνομίλησε με ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο ρεπουμπλικανός πολιτικός τάχθηκε υπέρ της αύξησης της βοήθειας των ΗΠΑ προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις προσφυγικές ροές, όπως η Ιορδανία.
Οπως υποστήριξε, η μεγαλύτερη συνεισφορά σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στην περιοχή θα μπορούσε να εκμηδενίσει τους κινδύνους ασφάλειας σε σχέση με την χορήγηση ασύλου στις ΗΠΑ στους σύρους πρόσφυγες.
«Πιστεύω ότι η σωστή πολιτική συνίσταται στο να προσφέρουμε υποστήριξη στα προσφυγικά προγράμματα που εφαρμόζονται, αυτά λειτουργούν πολύ καλά αλλά δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς», τόνισε ο Κάρσον.
«Εάν το κάνουμε αυτό, θα επιλύσουμε το πρόβλημα χωρίς να εκθέσουμε τους αμερικανούς πολίτες σε έναν πληθυσμό στον οποίο θα μπορούσαν να διεισδύσουν τρομοκράτες που θέλουν να μας καταστρέψουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου